Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Programul de finanțare StartUp the Ingenius Way dă startul cursei pentru 40.000 euro în regiunea Sud-Vest Oltenia

0

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020

Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toți

Apelul pentru proiecte POCU/82/3/7/Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană

Titlul proiectului: StartUP the Ingenius Way! – Program de dezvoltare a antreprenoriatului în regiunea Sud Vest – Oltenia

Contract: POCU/82/3/7/105646

Programul de finanțare StartUp the Ingenius Way dă startul cursei pentru 40.000 euro în regiunea Sud-Vest Oltenia

Hop in and Enjoy the ride!

Ce, unde, când?

Cel mai flexibil program de finanțare din fonduri europene nerambursabile, StartUp the Ingenius Way – Regiunea Sud-Vest Oltenia, dă startul oficial înscrierilor în programul de finanțare și formare antreprenorială, care va ajuta 370 de persoane din regiune să își dezvolte competențele antreprenoriale și să își consolideze un plan de afaceri viabil, acordând și finanțare de 40.000 euro pentru cei mai buni 37 dintre aceștia . Evenimentul va avea loc în cadrul conferinței de lansare a programului la Târgu Jiu, pe data de 8 februarie 2018, la Universitatea Constantin Brâncuși, începând cu ora 14:30. Înscrierea în program și formarea pe toată durata proiectului sunt GRATUITE.

Înscrie-te aici

Cine va vorbi în cadrul evenimentului?

Printre speakerii din cadrul evenimentului se numără prorectorul UCB, conf.univ.dr. Liviu Neamțu, conf.dr. Roxana Popa și Rodica Lupu, fondator Ingenius Hub, partenerul care va asigura programul de formare, mentorat și incubare în cadrul proiectului.

Cine se poate înscrie în program?

În cursa pentru aceste fonduri se pot înscrie toți cei care vor să inoveze, care au curajul și determinarea să devină antreprenori, indiferent dacă sunt studenți, șomeri, persoane inactive sau persoane care au în prezent un loc de muncă, dar chiar și antreprenori, cu condiția ca aceștia să nu dețină capital majoritar într-o altă companie.

Înscrie-te aici-

Care sunt punctele forte al programului?

Două dintre punctele forte: cel mai important aspect al finanțării este faptul că banii vin sub formă de subvenție. Acest lucru înseamnă că tinerii antreprenori vor putea beneficia de o plajă largă de cheltuieli eligibil, iar banii vor veni în două tranșe, una de 75% din valoarea proiectului, iar cea de-a doua va fi de 25%. Prima tranșă va fi livrată la înființarea firmei, ceea ce înseamnă că antreprenorul nu va fi nevoit să finanțeze afacerea din fonduri proprii. Al doilea punct forte este programul de preincubare, care presupune o formare antreprenorială de înaltă ținută, dar și mentorat pentru dezvoltarea unui plan de afaceri viabil. Prin intermediul incubatorului, inclusiv persoanele care nu vor obține finanțarea vor putea să primească în continuare sprijin pentru identificarea de surse alternative și pentru demararea afacerii.

Care sunt partenerii programului?

Camera de Comerț și Industrie România-Japonia, Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu, Centrul de resurse pentru cetățenie activă și Ingenius Hub, incubatorul de sprijin și dezvoltare a startup-urilor și a firmelor aflate în etapa de scale-up, creat de firma de consultanță Loop Operations.

Înscrie-te aici

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.