PlaYouth – Educație pentru copii și părinți, în weekend

0

PlaYouth – Educație prin joc și artă – aduce împreună copiii și părinții într-un mediu cald și deschis pentru a experimenta, descoperi lucruri noi și dezvolta pasiuni comune.

11015112_1623134547932360_6974346802923558316_n (1)
PlaYouth înseamnă joc și joacă, la intersecția dintre dorința firească a fiecărui copil de a ieși din cotidianul impus părinți și profesori, și nevoia foarte importantă de a acumula și testa idei, informații și moduri de a vedea lucrurile, noi, diferite.

Această comunitate s-a născut în primăvara lui 2014, din inimile și mințile a două tinere pasionate de educație și de lucru cu copiii, dornice să schimbe modul în care aceștia se joacă și interacționează între ei.

Ana Maria Mîndruţă și Ana Bacioi și-au propus să crească o comunitate în care copiii și părinții pot învăța împreună implicându-se în aceleași jocuri sau ateliere sau devenind profesori unii pentru alții.

Inițiativa PlaYouth a început prin organizarea unor seri de astronomie dedicate familiei în cadrul cărora au simțit că pot oferi copiilor mai multă dragoste și valoare decât sunt obișnuiți ei să primească la astfel de evenimente. Marea bucurie a fost atunci când unul din părinți a fost surprins de cuvintele copilului şi a avut această reacţie: “Hmm, mie nu mi-a spus niciodată asta!”

Câteva luni mai târziu, implicându-se în diverse programe de educație, au reușit să adune o echipă de oameni frumoși, pasionați de ceea ce fac și foarte dornici să descopere lumea copiilor. Împreună au făcut primii pași cu Asociația PlaYouth, pe care vor să o transforme într-un loc special dedicat copiilor și visurior copilăriei.

În prezent, la PlaYouth găsiți ateliere, cursuri și programe de educație alternativă pentru copii și părinți. Cele mai populare dintre ele sunt atelierele de Spray Painting, Storytelling, Improvizație și Origami. Iar la capitolul cursuri, copiii sunt entuziasmaţi de cele de Chitară, Pictură, Hai să punem Întrebări și Teatru. Mai mult decât atât, PlaYouth îți propune mereu lucruri frumoase și creative de făcut în timpul pe care îl petreci alături de copii.

De curând, au lansat “Călătorie în jurul lumii”, eveniment în cadrul căruia vin nativi din diferite țări ale lumii și le prezintă într-un mod interactiv copiilor geografia sau aspecte culturale din acea ţară, cu jocuri, poze, filme și exemple. 🙂 Tot luna aceasta începe și “Jocuri în familie” – seri în care copiii experimentează diferite jocuri, învață alături de părinți şi construiesc strategii de echipă.

Energia pozitivă și toată dăruirea echipei PlaYouth vine din pasiunea pentru o educaţie sănătoasă și impactul acesteia asupra copiilor. Prin ceea ce fac, Ana și Ana-Maria readuc acea copilărie fericită în viețile copiilor și a părinților și le oferă o alternativă mai frumoasă de a-și petrece timpul liber.
Mai multe detalii despre ce fac oamenii de la PlaYouth găsiţi pe site-ul http://playouth.ro/ sau pe pagina de facebook PlaYouth.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.