Noul site www.ecotic.ro oferă harta interactivă a punctelor de colectare DEEE și DBA din România

0

ECOTIC lansează, într-o nouă abordare tematică și grafică, site-ul www.ecotic.ro. Site-ul oferă acum publicului larg o hartă interactivă pentru localizarea celor mai apropiate puncte de colectare din România, unde pot fi predate ușor și rapid deșeurile electrice și electronice (DEEE), precum și bateriile și acumulatorii uzați (DBA).

Site ECOTIC
Colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și bateriilor și acumulatorilor uzați este un obiectiv foarte important pentru protecția mediului, însă în același timp un demers dificil și de durată, deoarece necesită o infrastructură de colectare dezvoltată la nivel național, accesibilă publicului larg, precum și o comunicare constantă și eficientă.

ECOTIC lansează noul său web site www.ecotic.ro, într-un format prietenos, atât cu utilizatorii PC-urilor sau laptopurilor, cât și cu cei ai dispozitivelor mobile.

Harta națională a punctelor de colectare este accesibilă încă din home page-ul site-ului www.ecotic.ro; vizitatorul poate identifica ușor, printr-un filtru, cel mai apropiat punct de colectare pentru tipul de deșeu pe care îl deține (electrocasnice mici, mari sau baterii/acumulatori) sau poate permite aplicației să îi detecteze automat locația prin acces la IP. De asemena, print-un câmp specific, utilizatorul poate căuta și identifica cu ușurință informațiile de care are nevoie din site-ul ECOTIC.

Noul site ECOTIC oferă o diversitate de informații, ușor accesibile, referitoare la proiectele în curs, la rezultatele obținute și la acțiunile în care organizația este implicată. Site-ul se adresează atât publicului larg, cât și companiilor care activează în domeniul comercializării echipamentelor electrice, electronice și bateriilor.

ECOTIC invită publicul să acceseze www.ecotic.ro, mulțumind vizitatorilor pentru popularizarea acestui instrument de informare și educare privind colectarea și reciclarea corectă a DEEE și DBA.

ECOTIC înseamnă 9 ani de experiență în colectarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Reprezentând aproape 500 de producători EEE, ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Începând din 2007 și până în prezent, peste 61.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, aceste deșeuri fiind preluate din cele peste 500 de puncte de colectare DEEE. Prin ECOTIC BAT au fost organizate peste 3.000 de puncte de colectare DBA. ECOTIC rămâne fidel misiunii sale de a educa și de a crea o nouă atitudine în privința protecției mediului, în paralel cu dezvoltarea infrastructurii necesare unei Românii curate.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează