Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Noul site www.ecotic.ro oferă harta interactivă a punctelor de colectare DEEE și DBA din România

0

ECOTIC lansează, într-o nouă abordare tematică și grafică, site-ul www.ecotic.ro. Site-ul oferă acum publicului larg o hartă interactivă pentru localizarea celor mai apropiate puncte de colectare din România, unde pot fi predate ușor și rapid deșeurile electrice și electronice (DEEE), precum și bateriile și acumulatorii uzați (DBA).

Site ECOTIC
Colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și bateriilor și acumulatorilor uzați este un obiectiv foarte important pentru protecția mediului, însă în același timp un demers dificil și de durată, deoarece necesită o infrastructură de colectare dezvoltată la nivel național, accesibilă publicului larg, precum și o comunicare constantă și eficientă.

ECOTIC lansează noul său web site www.ecotic.ro, într-un format prietenos, atât cu utilizatorii PC-urilor sau laptopurilor, cât și cu cei ai dispozitivelor mobile.

Harta națională a punctelor de colectare este accesibilă încă din home page-ul site-ului www.ecotic.ro; vizitatorul poate identifica ușor, printr-un filtru, cel mai apropiat punct de colectare pentru tipul de deșeu pe care îl deține (electrocasnice mici, mari sau baterii/acumulatori) sau poate permite aplicației să îi detecteze automat locația prin acces la IP. De asemena, print-un câmp specific, utilizatorul poate căuta și identifica cu ușurință informațiile de care are nevoie din site-ul ECOTIC.

Noul site ECOTIC oferă o diversitate de informații, ușor accesibile, referitoare la proiectele în curs, la rezultatele obținute și la acțiunile în care organizația este implicată. Site-ul se adresează atât publicului larg, cât și companiilor care activează în domeniul comercializării echipamentelor electrice, electronice și bateriilor.

ECOTIC invită publicul să acceseze www.ecotic.ro, mulțumind vizitatorilor pentru popularizarea acestui instrument de informare și educare privind colectarea și reciclarea corectă a DEEE și DBA.

ECOTIC înseamnă 9 ani de experiență în colectarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Reprezentând aproape 500 de producători EEE, ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Începând din 2007 și până în prezent, peste 61.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, aceste deșeuri fiind preluate din cele peste 500 de puncte de colectare DEEE. Prin ECOTIC BAT au fost organizate peste 3.000 de puncte de colectare DBA. ECOTIC rămâne fidel misiunii sale de a educa și de a crea o nouă atitudine în privința protecției mediului, în paralel cu dezvoltarea infrastructurii necesare unei Românii curate.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.