Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

”DARE TO START! – Dezvoltarea Antreprenoriatului prin Resurse umane Educate”: înfiintarea a 73 de întreprinderi cu profil non-agricol!

0

LANSAREA PROIECTULUI CU TITLUL

”DARE TO START! – Dezvoltarea Antreprenoriatului prin Resurse umane Educate”

Asociația „PartNET – Parteneriat Pentru Dezvoltare Durabilă”, în calitate de Beneficiar, în parteneriat cu Agrafics Communication SRL, Județul Dâmbovița, Municipiul Târgoviște, Municipiul Ploiești și Asociația Europa Pentru Dezvoltare Umană anunță lansarea proiectului cu titlul DARE TO START! – Dezvoltarea Antreprenoriatului prin Resurse umane Educate, cod MySMIS 104118, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.

Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea antreprenoriatului și creșterea ocupării pe cont propriu în mediul urban la nivelul regiunii Sud Muntenia, prin înfiintarea a 73 de întreprinderi cu profil non-agricol, în vederea creării de noi locuri de muncă durabile și de calitate și promovării mobilității lucrătorilor.

Proiectul se va implementa în regiunea Sud Muntenia, în orașe din următoarele județe: Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Teleorman, Argeș, Giurgiu, Călărași.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 36 de luni, în intervalul 15 Ianuarie 2018 – 14 Ianuarie 2021, iar principalele rezultate preconizate sunt:

  • 7 campanii județene de informare;
  • 600 de persoane selectate în grupul țintă, ce vor participa la cursul de Competențe Antreprenoriale, certificate ANC;
  • 600 de planuri de afaceri analizate și evaluate;
  • 73 de planuri de afaceri selectate;
  • 73 de stagii de practică organizate;
  • 73 de persoane beneficiare de cursul Comunicare în Limba Engleza și cursul Competențe IT;
  • 73 firme înființate și funcționale;
  • 73 de subvenții acordate pentru înființare afaceri;
  • 146 de locuri de muncă create;

Valoarea totală a proiectului este de 17.817.204,60 lei, din care 15.106.016,32 lei contribuția Uniunii Europene și 2.637.319,88 lei contribuție din bugetul național.

Dezvoltarea resurselor umane reprezintă unul dintre elementele fundamentale ale unei creșteri economice sustenabile, iar proiectul ”DARE TO START! – Dezvoltarea Antreprenoriatului prin Resurse umane Educate”, răspunde acestei necesități prin furnizarea de acțiuni complexe, generând un efect pozitiv asupra economiei locale și regionale.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.