1.500 de alergători și aproape 15.000 de euro strânși la a opta ediție a Maratonului DHL Ștafeta Carpaților

0
  • Evenimentul caritabil se află la a opta ediţie, iar beneficiarii sunt sportivii paralimpici

  • La Start au fost prezente marile campioane olimpice Gabriela Szabo și Constantina Diță care au alergat la proba de Ștafetă.

  • Sportivii paralimpici au parcurs un traseu special de semimaraton de aproximativ 21 de km pe șosea.

    Participanti proba Stafeta

București, 20 iunie: „Dacă vrei să miști lumea, începe cu tine!”. Provocarea a fost acceptată sâmbătă, 17 iunie 2017, când s-a dat Startul celei de-a opta ediții a Maratonului DHL Ștafeta Carpaților pentru cei aproape 1.500 de alergători înscriși în cursă, pe o ploaie torențială. Maratonul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, iar toate fondurile strânse din taxe de participare și donații, în valoare de aproximativ 15.000 de euro au fost direcționate către Comitetul Național Paralimpic, pentru al treilea an consecutiv.

Sportivii paralimpici Ciprian Anton, Filip Ghiorghi, Abel Ciorap, Ionuț Grosu, David Raulea și Zoltan Kiss au parcurs un traseu special de semimaraton de aproximativ 21 de km pe șosea cu porțiuni ascendente și descendente și l-au finalizat în pofida ploii torențiale de pe tot traseul.

Ambasadorii ediției de anul acesta, campioanele Gabriela Szabo și Constantina Diță, alături de Carmen Brumă și Sonia Argint Ionescu au concurat la proba de Ștafetă alături de Daniel Kearvell, Managing Director DHL Express România.

Cunoscutul nutriționist sportiv și fondatorul RO Club Maraton, Șerban Damian, ambasadorul acestei ediții și susținătorul Maratonului DHL Ștafeta Carpaților încă din 2008 a alergat la proba de Semimaraton și a realizat timpul de 1:59:28.

Dragoș Bucurenci s-a alăturat pentru prima dată anul acesta cauzei sportivilor paralimpici și a alergat primul său Semimaraton montan cu timpul de 02:03:07.

Micuții alergători, cu vârste cuprinse între 5 -13 ani au participat la Crosul Copiilor, peste 200 de curajosi fiind înscriși în total la toate categoriile competiției.

Rezultatele tuturor participanților și câștigătorii de la fiecare categorie pot fi găsiți pe www.maratondhl.ro.

Dupa festivitatea de premiere, trupa JukeBox și Bella Santiago au încălzit atmosfera și au încercat să alunge norii cu un concert plin de energie pe Platoul din fața Stânei Turistice.

Alături de ambasadorii care au participat la categoriile Ștafetă și Semimaraton, Andreea Răducan, Monica Roșu, Miodrag Belodedici, Adi Hădean, Andrei Roșu și George Baltă au susținut toți participanții și i-au admirat pentru curaj și determinare!

Maratonul DHL Ștafeta Carpaților a cuprins trei categorii de probe – Ştafetă (7km x 6 persoane), Semimaraton (21km) și Maraton (42,195 km) și s-a  desfășurat atât pe traseu montan, cât și pe șosea, pe ruta Predeal – Pârâul Rece – Râșnov – Poiana Brașov. Din 2005 și până acum, evenimentul se bucură de această caracteristică unică, traseul spectaculos, care îl face special între acțiunile de gen din România.

Mulțumim partenerilor noștri: Aqua Carpatica, Adecco, BUFF & Rosignol, Easy Plast, Generali, Irina Palade Photography, Lensa, Medlife, RoClubMaraton, Tymbark, Smile Experts, Super Fit, Super Petreceri, Terapie prin mișcare, Nike Running Club, Polach, Vora Invest, Well Solutions, WorldClass, Semi Maraton Iași, Bucharest 10K.

Parteneri strategici: Federaţia Română de Fotbal, Primăria Municipiului Braşov, Camera de Comerț şi Industrie Brașov.

Parteneri media: Kiss FM, Men’s Health, National Geograpic, Adevarul, Click! Sănătate, Easy Engineering, Auto Build, Libertatea, Romania-Insider.com, Running Mag, Sănătatea de azi, CSR Media, 36fit.com, DoingBusiness.ro, www.adrenallina.ro.

Toate detaliile legate de eveniment sunt disponibile pe site-ul www.maratondhl.ro.

Despre Maratonul DHL Ștafeta Carpaților

Maratonul DHL Ștafeta Carpaților este un eveniment aflat la a opta ediție, devenind unul dintre cele mai populare evenimente de acest gen din România, cu un număr de participanți în continuă creștere. Prima ediție a avut loc în 2005, iar de atunci, Maratonul DHL Ștafeta Carpaților s-a impus ca un eveniment de notorietate, numărul alergătorilor fiind de peste 5,200, în timp ce mai mult de 420 de companii importante și-au aliniat propriile echipe la start. Maratonul DHL este considerat cel mai bun eveniment de acest gen, datorită elementelor specifice, precum: traseu, detalii de organizare, componenta de caritate și de promovare a sportului în rândul tinerilor. Fondurile strânse depășesc 112,000 euro și au fost donate de-a lungul timpului mai multor ONG-uri: Fundația Hospice Casa Speranței, Asociația Noi Orizonturi – Familia, Fundația Light Into Europe, Salvați Copiii România şi Comitetul Naţional Paralimpic.

Puteţi găsi mai multe informaţii pe pagina dedicată evenimentului http://maratondhl.ro/

DHL – The logistics company for the world

DHL is the leading global brand in the logistics industry. Our DHL family of divisions offer an unrivalled portfolio of logistics services ranging from national and international parcel delivery, e-commerce shipping and fulfillment solutions, international express, road, air and ocean transport to industrial supply chain management. With about 350,000 employees in more than 220 countries and territories worldwide, DHL connects people and businesses securely and reliably, enabling global trade flows. With specialized solutions for growth markets and industries including technology, life sciences and healthcare, energy, automotive and retail, a proven commitment to corporate responsibility and an unrivalled presence in developing markets, DHL is decisively positioned as “The logistics company for the world”.

DHL is part of Deutsche Post DHL Group. The Group generated revenues of more than 57 billion euros in 2016.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.