Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Testare gratuită pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 dedicată cadrelor didactice din clasele primare – Un demers al Sistemului Medical MedLife

0

Testare gratuită pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 dedicată cadrelor didactice din clasele primare.Un demers al Sistemului Medical MedLife.

  • Demersul se adresează cadrelor didactice din clasele primare, ce pot beneficia de testare gratuită a anticorpilor specifici COVID-19, în perioada 1- 14 septembrie 2020;
  • Testele serologice IgG arată dacă o persoană a intrat în contact cu virusul, indiferent dacă a avut sau nu simptome specifice, și a dobândit imunitate naturală pentru o anumită perioadă;
  • Testarea este voluntară, rezultatele testelor sunt confidențiale și, în cazul în care sunt identificate mai mult de 3 cadre didactice care au trecut prin boală în cadrul aceleași instituții, Sistemul Medical MedLife pune la dispoziție teste RT- PCR în vederea diagnosticării, astfel încât să poată fi izolat din timp un posibil focar*.

București, 27 august: În contextul pandemiei COVID-19, începerea școlii reprezintă un moment stresant și dificil pentru cadre didactice, părinți și elevi. Sistemul Medical MedLife vine în sprijinul acțiunilor deja întreprinse de autorități cu un demers de testare gratuită pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19, dedicat cadrelor didactice din ciclul primar.

Demersul se desfășoară la nivel național, în perioada 1-14 septembrie 2020 și își propune să măsoare gradul de imunizare a cadrelor didactice din ciclul primar. În cadrul acestei acțiuni, MedLife pune la dispoziție teste serologice care detectează prezența anticorpilor specifici COVID-19 în organism, produși ca răspuns la infecția cu noul coronavirus*.

În cazul în care sunt identificate mai mult de 3 cadre didactice care au trecut prin boală în cadrul aceleași instituții, Sistemul Medical MedLife pune la dispoziție și teste RT- PCR în vederea diagnosticării, astfel încât să poată fi izolat din timp un posibil focar*.

Sindicatele și ONG-urile atrag deja atenția că școlile ar putea deveni focare de infecție cu noul coronavirus. Având în vedere acest context, facem un prim pas și venim în sprijinul autorităților cu acest demers. Cadrele didactice din clasele primare ar trebuie să-și poată desfășura activitatea cu încredere și responsabilitate, de aceea le oferim posibilitatea de a afla dacă au intrat în contact cu virusul și dacă au dobândit, pentru o anumită perioadă, imunitate naturală pentru SARS-CoV-2. Este o campanie de testare gratuită și încurajăm cât mai multe cadre didactice din ciclul primar să își facă acest test, atât pentru siguranța lor, cât și pentru cea a familiilor lor și a elevilor. În același timp, însă, pentru ca școlile să fie un mediu sigur, este extrem de important să fie respectate cu strictețe regulile de igienă și distanțare socială ”, a declarat Mihai Marcu, CEO MedLife.

Testarea este voluntară și rezultatele sunt confidențiale

Testele serologice pentru depistarea anticorpilor IgG presupun recoltarea unei probe de sânge, iar rezultatele sunt confidențiale, putând fi accesate într-un interval de 3 zile lucrătoare pe site-ul www.medlife.ro, pe baza unui cod unic.

Un rezultat pozitiv confirmă că persoana testată a intrat în contact cu virusul SARS-CoV-2, fără a se impune, însă, carantina, izolarea sau întreruperea activității la locul de muncă. Un rezultat negativ arată fie că persoana testată nu a fost purtător al virusului în trecut, fie că perioada de timp de la infectare este încă insuficientă pentru dezvoltarea anticorpilor.

Testele folosite pentru determinarea anticorpilor de tip IgG pe sistemele analitice Abbott sunt teste serologice calitative. Performanța excelentă a acestor teste este dovedită și de studiul realizat de Universitatea din Washington (centru de referință pentru testările virale) care a evidențiat o specificitate de 99,9% a testului Abbott.

Testare gratuită în peste 140 de centre de recoltare MedLife din țară

Cadrele didactice din clasele primare se pot testa în toate cele peste 14o de puncte de recoltare MedLife la nivel național, iar probele vor fi prelucrate în cele 6 laboratoare.

Pentru a beneficia de gratuitate, învățătorii trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere, care să ateste că fac parte din grupul țintă. Mai multe informații despre procesul de înscriere vor fi comunicate zilele următoare.

* În limita stocurilor disponibile.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.