Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Maratonistul Daniel Nica intră în cursa din deșertul Gobi pentru a susține participarea tinerilor români cu dizabilități

0

Maratonistul Daniel Nica intră în cursa din deșertul Gobi pentru a susține participarea tinerilor români cu dizabilități antrenați de Climb Again la Campionatul Internațional de Paraclimbing din Marea Britanie

Pe 18 iunie, maratonistul Daniel Nica începe cursa ultramaratonului de 250 de kilometri prin deșertul Chinei pentru a susține tinerii cu nevoi speciale pregătiți de Asociația Climb Again să participe la unul dintre cele mai importante campionate de paraclimbing din Europa. Publicul larg poate contribui printr-o donație pe platforma galantom.ro.

 UK

Maratonistul Daniel Nica intră în cursa ultramaratonului din deșertul Gobi pe 18 iunie și aleargă 250 de kilometri în condiții la limita de supraviețuire, pe temperaturi extreme, pentru a susține echipa de tineri cu nevoi speciale pregătiți în escalada sportivă de Asociația Climb Again să reprezinte România la Campionatul Internațional de Paraclimbing din Marea Britanie.

Publicul larg se poate alătura lui Daniel Nica și Asociației Climb Again în depășirea imposibilului prin donații pe platforma galantom.ro, la acest link. Suma totală de care au nevoie tinerii cu nevoi speciale pregătiți în escalada sportivă de Asociația Climb Again pentru a putea participa la unul dintre cele mai importante campionate de paraclimbing din Europa este de 5.000 de Euro. Donațiile sunt deschise până la 31 august 2017.

Daniel Nica este maratonist și se află la a doua participare la un ultramaraton de asemenea calibru.

Într-o societate în care încurajarea și programele dedicate mai degrabă lipsesc, Asociația Climb Again sprijină din 2014 tinerii și copiii cu nevoi speciale să-și depășească limitele, prin practicarea escaladei atât ca terapie, cât si cu perspective competiționale.

În anul 2016, doi tineri cu deficiențe de vedere pregătiți de Asociația Climb Again au participat la Campionatul Internațional de Paraclimbing din Marea Britanie, unde au obținut locul 1 și respectiv 4. La același Campionat s-au prezentat și doi tineri cu deficiențe de auz, care s-au clasat pe locurile 1 și 2 din zeci de tineri din întreaga lume.

Anul acesta, cu sprijinul oferit de public prin donații, delegația României va putea fi formată din cel puțin patru tineri performeri cu deficiențe de vedere, de auz și neuromotorii.

“Grija și compasiunea față de oamenii cu dizabilități trebuie dublate de sprijin, încredere și curaj. Cu toții putem depăși imposibilul.”   – Claudiu Miu, Președinte Climb Again

“Să aduc bucurie unui copil prin ceea ce fac, să pot inspira și alți oameni să creadă că imposibilul poate fi depășit și să-i ajute pe copiii cu nevoi speciale să-l depășească la rândul lor, este cel mai important pentru mine. Când văd rezultatele mă gândesc că următorul proiect va fi și mai mare, va implica și mai mulți oameni, vom vedea și mai mulți copii fericiți, independenți, siguri pe ei înșisi. E o gură de aer proaspăt când ești epuizat de efort, plin de nisip și te întrebi ce cauți în deșert, și motivația cea mai puternică să te miști în continuare și să ieși la liman.” – Daniel Nica

Cele patru etape ale Campionatului Internațional de Paraclimbing din Marea Britanie se desfașoară în perioada septembrie – decembrie 2017.

ClimbAgain.ro | contact@climbagain.ro

Facebook.com/ClimbAgain

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.