Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Londra: Conferința Studenților, Profesorilor și Cercetătorilor Români din Marea Britanie

0

Liga Studenților Români din Străinătate – Filiala Marea Britanie (LSRS UK), împreună cu Ambasada României în Marea Britanie, Societatea Studenților Români din Manchester și Societatea Studenților Români din Oxford, sub patronajul Camerei de Comerț Britanico-Române și al Fundației Rațiu, organiează a noua ediție a Conferinței Studenților, Profesorilor și Cercetătorilor Români din Marea Britanie (CSPCR UK) cu tema ”Building Our Place in Europe – Young Romanians Pushing the Boundaries in Technology”. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 22 octombrie 2017, la Sackville Street Building, University of Manchester, începând cu ora 11:00.

14409903_654813138027441_566899567582880056_o

Prin Conferința Studenților, Profesorilor și Cercetătorilor Români din Marea Britanie se intenționează crearea unui cadru favorabil pentru schimbul de idei și experiențe ce pot rezulta în realizarea unor parteneriate sociale în vederea dezvoltării comunității academice române de pe teritoriul Regatului Unit. De altfel, CSPCR UK constituie un element central al consolidării comunității române din Marea Britanie, având capacitatea de a mobiliza și redirecționa resurse umane de origine română către sinergii ce răspund nevoilor comunitare. Totodată, conferința reafirmă elementul identității naționale în randul segmentului academic românesc și conturează o imagine pozitivă a României în Marea Britanie.

În deschiderea celei de-a doua ediții a Conferinței Studenților, Profesorilor și Studenților Români din Marea Britanie vor lua cuvântul Ambasadorul României în Marea Britanie, Excelența Sa Dan Mihalache, Profesor Clive Agnew, Vicecancelarul Universității din Manchester, și Academician Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României.

În continuarea evenimentului vor fi abordate trei subiecte de dezbatere: ”Business and Technology”, ”Building Up a Career in Finance and IT” și ”How to Make It in IT”. Printre invitații de onoare se numără: Anne-Marie Martin – Directorul General al COBCOE, Sorin Mîndruțescu – Directorul General al Oracle România, Dr. Delia Dimitriu – Cercetător la Centrul de Aviație, Transport și Mediul Înconjurător din cadrul Manchester Metropolitan University, Liga Deca – Consilier de Stat, Coordonator al Departamentului de Educație și Cercetare, Alex Rădoi – Asociat la Morgan Stanley, Sorin Albeanu – Director al Electronic Marketing Services Ltd, Florin Buga – Consultant IT la Zendka, Mihai Ciobanu – Director General al Fresh4Cast, Ciprian Florescu, Inginer Software la Softwire, Dan Georgescu, Manager la Grand Thornton UK Llp, și Valentin Maior – Co-fondator al Romanian IT.

Rezultatele academice remarcabile și meritele deosebite pentru dezvoltarea comunității române din Marea Britanie vor fi răsplătite în cadrul Ceremoniei de Decernare a ”Diplomei Ambasadorului”.

Persoanele care doresc să fie prezente la conferință se pot înscrie în calitate de participant, înregistrându-se pe următoarea pagină web: cspcr.eventbrite.co.uk Pentru mai multe detalii despre eveniment, puteți accesa pagina web  http://cspcr.ro/.

Liga Studenților Români din Străinătate oferă studenților și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acțiune. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizație neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.