Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

6 luni in India prin AIESEC Timisoara

1

Multi ravnesc sa ajunga pe acest taram. Putini reusesc. De ce? Totul e la indemana ta.

„Numele meu este Oana Petrescu si am terminat sectia de Comunicare si PR din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara. Am intrat in AIESEC TM cu gandul de a culege atat de multe cunostinte incat sa imi duc visul la stadiul de realizare. Visul meu? A-mi deschide propria afacere. Sunt pe un drum mai mult decat BUN. Am cunoscut printre nenumaratele traininguri,  intalniri cu personalitati, conferinte conduse de AIESEC, programul Exchange, de care am profitat din plin si prin care am ajuns in aceasta parte a globului, ASIA-Incredibila Indie. Lucrez in departamentul de Vanzari si Marketing al unei companii de Real Estate care conduce la construirea unui „township”- mini orasel in centrul Indiei. Sunt trainee Sales and Marketing si profit din plin de acest statut. Interactiunea cu clientii, prezentari de produse (diverse tipuri de locuinte), event management, hospitalitate in cadrul companiei, toate trec prin mainile mele si sunt mandra de asta.

poza-indiaImpartita in 29 de state, India are o limba nationala hindi si alte 15 limbi in functie de state. Am privilegiul sa cunosc atat partea bogata cat si cea saraca a acestei tari. Am privilegiul sa ma deplasez cu firma in statul in care lucrez si sa cunosc cultura care e fascinanta. De la haine pana la stilul de viata, de la mancarea picanta pana la muzica, India este un taram de vis, total diferit fata de ceea ce se vede in Europa si de ceea ce cunosc europenii. Culorile impanzesc strazile, minunatele costume salvari si Sari-urile pe care le poarta femeile sunt de-a dreptul fascinante, iti iau privirea zilnic. Stilul de lucru este mai degajat, dar orele de munca sunt prea multe pe zi. Lucrez de la 9.30 pana la 18.30 zilnic (cu o marja de eroare care de regula e cu +1 ora), drumul 1 ½ ore, inclusiv duminica, cu ziua de marti libera. Fiind departamentul de  vanzari, clientii curg zilnic, deci nu ne permitem sa pierdem nici unul. Asadar prezenta zilnica la birou e mandatorie.

A avea o experienta internationala este cel mai extraordinar lucru care i se poate intampla unui tanar proaspat trecut prin facultate. Nu numai ca pui in practica nebunia de teorii pe care le inveti in anii de scoala, dar cunosti oameni, culturi noi, locuri de vis, civilizatii diferite, minunatii ale pamantului pe care nu ai ocazia sa le vezi zilnic. Asadar dragi tineri, studenti, nestudenti, profitati de astfel de ocazii si explorati lumea care e atat de larga, frumoasa si diversificata incat va veti intreba de ce nu ati inceput mai devreme.”

PS: Acest articol a fost primit de la Alexandra IACOVANIA, membra a organizatiei studentesti AIESEC Timisoara, responsabila de relatiile si activitatile de PR si Mass-Media.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.