1000 de femei în situații de risc primesc ajutor în luna martie

0

Ziua Internațională a Femeii a apărut după un protest al femeilor muncitoare care și-au dorit scurtarea zilei de muncă, condiții mai bune și salarii mai mari. Acest protest a avut loc în anul 1857, dar în unele țări această zi și-a pierdut semnificația. Asociația TOTUL ESTE POSIBIL militează pentru ca ziua de 8 martie să amintească de esența acestui eveniment, adică de condițiile sociale și economice cu care se confruntă în fiecare zi femeile din întreaga lume.

Din păcate, femeile vulnerabile din România nu se așteaptă la flori, cosmetice sau ciocolată cu ocazia zilei de 8 Martie, pentru că situațiile limită de viață cărora ele le fac față zi de zi, pun pe agenda lor cu totul alte priorități. Lipsa resurselor financiare, lipsa unui partener de viață, lipsa unui loc de muncă, sunt doar câteva dintre situațiile cele mai des întâlnite în rândul mamelor sprijinite de asociația TOTUL ESTE POSIBIL. Dacă în familie apar și provocări de sănătate sau vorbim despre un număr mare de copii, provocările mamelor sunt și mai grele.

Asociația TOTUL ESTE POSIBIL, care în 2021 a avut aprox. 50.000 de beneficiari, a sesizat un tipar în cererile primite de a familiile nevoiașe. În aproape 100% din cazuri, persoana care contactează asociația pentru a solicita ajutorul pentru familie este mama. Listele de nevoi conțin de fiecare dată produse pentru copii și aproape niciodată pentru mamă, adică exact persoana care face solicitarea.

Considerăm alarmant faptul că femeile din medii vulnerabile nu au grijă de ele. Ca și anul precedent, pe toată perioada lunii martie ne propunem să ajungem la cât mai multe mame, cu mesajul că persoana lor este vitală pentru binele familiei și al casei. Țintim minim 1.000 de mame aflate în situație de risc către care să îndreptăm acest mesaj”, precizează Eliza Nițescu, fondatoarea TOTUL ESTE POSIBIL.

Prin programul DOAR MAMA asociația își propune în primul rând să încurajeze mamele aflate în situații de risc, să le ofere un cadou simbolic (vestimentație & produse de îngrijire), dar să le și deschidă un orizont către o condiție mai bună. Identificarea cazurilor se face cu ajutorul voluntarilor și altor colaboratorilor organizației (profesori, medici, asistenți sociali).

Fără un ajutor logistic considerabil, această campanie nu s-ar fi putut implementa, multe mame fiind din județe îndepărtate de Capitală. În lipsa unui parteneriat cu o firmă de curierat, ar fi fost imposibilă transportarea sutelor de colete. DPD România s-a alăturat inițiativei pentru al doilea an consecutiv.

Este de remarcat și ajutorul Farmec (produse cosmetice), Profi România (duciuri) BABOL EXIM (papuci de casă), Banca de Haine (dresuri și îmbrăcăminte).

ÎNSCRIERI ÎN CAMPANIE

Asociația acceptă încă înscrieri în campania DOAR MAMA. Organizațiile sau instituțiile care pot recomanda persoane sau grupuri vulnerabile, se pot adresa asociației prin solicitări scrise: da@totulesteposibil.org.

DESPRE TOTUL ESTE POSIBIL

Organizația este o platformă caritabilă pentru cauze din domenii multiple. Educația, sănătatea, sportul, arta, cultura, protecția mediului sau animalelor sunt domeniile în care ONG-ul se implică activ și cu rezultate optime. Întreaga activitate se derulează exclusiv cu ajutorul voluntarilor, asociația neavând niciun angajat.

Proiectele organizației pot fi urmărite aici:

Galantom: https://totulesteposibil.galantom.ro/projects/

Facebook: https://www.facebook.com/datotulesteposibil/

WEB: www.totulesteposibil.org

DONEAZĂ PENTRU A AJUTA O MAMĂ VULNERABILĂ:

▶️ donații prin card: https://tinyurl.com/DOAR-MAMA

▶️ donații în cont: RO36BTRLRONCRT0386479601

(cont în lei, deschis la Banca Transilvania)

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.