Deşi libertatea de a alege şi diversitatea sunt promovate ca valori supreme în prezent, constat că în practica de zi cu zi lucrurile stau puţin diferit.
Unii susţin că dacă eşti mai morocănos înseamnă că ai o problemă sau că eşti chiar bolnav şi ar trebui să treci repede pe antidepresive sau să faci terapie. Dar dacă tu te simţi bine aşa?
Poate uneori preferi să stai acasă cu o carte sau un film, decât să ieşi în oraş alături de prieteni. De ce ar trebui să fie asta rău?
Atât timp cât nu-i deranjezi pe alţii, iar tu eşti împăcat cu tine, de ce să te simţi aiurea că nu eşti ca ceilalţi?
Da, e bine să testezi înainte să-ţi formezi o părere asupra a ceea ce dispreţuieşti sau deteşti, să experimentezi puţin, fie că este vorba de o activitate, o persoană sau un obiect. Însă dacă ceea ce ai încercat nu îţi place, de ce să le adopţi în viaţa ta? Doar pentru că restul de 80% din oameni aşa fac?
Poate astăzi nu ai chef să vezi citate motivaţionale, să zâmbeşti sau să porţi conversaţii politicoase. E ok. Până la urmă, din ce ţi se oferă poţi să iei ce-i pe placul tău, e alegerea ta.
Nu trebuie să răspundem toţi la aceiaşi stimuli, să ne entuziasmăm în faţa unei căni cu ceai, a unui actor sau a unei perechi de pantofi.
Nu toţi suntem hiper-activi, iubitori de shopping, de companii gălăgioase sau de plimbări cu gaşca la munte.
Nu tuturor ne plac ciocolata, îngheţata, brioşele, cafeaua.
Nu toata lumea poate fi sociabilă, cu spirit de echipă sau pasionată de gadget-uri. Dar asta nu înseamnă ca eşti mai prost decât majoritatea, înseamnă că eşti doar diferit. Şi e OK.
—————————–
Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:)
Pentru mai multe pilule de optmism, încearcă şi aici:
Zâmbet şi sănătate
blog despre starea de bine:)
—–