Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Despre dorinta de a schimba ceva in Romania dupa mai multi ani de studii si experienta in New York

3

In urma cu putin timp, in premiera pentru piata din Romania s-a lansat CVdesigners.ro, primul site profesionist de creare si editare de CV-uri si scrisori de intentie. „Acest serviciu vine in intampinarea nevoilor unei piete suprasaturate de modele standard de CV si de lipsa de diferentiere dintre candidat”, spun chiar *initiatorii proiectului.

Curiosi din fire, noi (RomaniaPozitiva) am adresat cateva intrebari noilor prieteni de la CVdesigners.ro despre proiectul lor si am descoperit cu placuta surprindere ca antreprenorii sunt romani „proaspat” reveniti in tara dupa cativa ani de studii in strainatate.

Despre dorinta de a schimba ceva in Romania dupa mai multi ani de studii si experienta in New York

Ne face placere sa impartasim cu tine gandurile lor intr-un interviu despre motivatia de a te intoarce in tara si de a dezvolta un proiect in premiera pentru piata din Romania.

RomaniaPozitiva: De ce v-ati intors in tara?

Romania e tara noastra si aceasta este cultura noastra. Pentru cultura nu exista inlocuitori iar noi am resimtit intodeauna dorul pentru tot ceea ce inseamna acasa. Bineinteles, suntem foarte recunoscatori pentru oportunitatea pe care am avut-o de a pleca, dar ne-am intors pentru ca am simtit cu totii ca locul nostru este in Romania si ca timpul petrecut in Statele Unite si implicit experienta acumulata sunt resurse pe care am dori sa le folosim si astfel sa contribuim la o schimbare in bine aici.

Credem mult mai degraba in modelul mergi in strainatate à invata si observa à intoarce-te à aplica si contribuie la dezvoltarea tarii si culturii tale decat in modelul mergi in strainatate à stabileste-te acolo cu orice pret à epuizeaza-ti resursele pentru binele altcuiva sau devenind o piulita intr-un sistem complex, bazat din pacate de multe ori pe robotizare si depersonalizare.

RomaniaPozitiva: Care este motivatia voastra pentru proiect?

Ne mandrim cu faptul ca CVdesigners.ro care este primul si singurul serviciu online de creare si editare de CV-uri, ce adreseaza nevoile unei piete suprasaturate de modele standard si de lipsa diferentierii dintre candidati.

CVdesigners.ro isi propune sa contribuie la imbunatirea calitatii pietei muncii printr-un serviciu-suport oferit candidatilor aflati in procesul de recrutare, care de multe ori se dovedeste a fi unul deprimant. Mai mult decat oricand, intr-un moment economic dificil, este nevoie de o gandire deschisa si diferita, iar o solutie pentru situatia curenta a pietei si starea aplicantilor este oferirea unui instrument care te scoate din multime si care te ajuta sa faci ceea ce esti. Consultantii nostri isi propun sa acorde aplicantilor atentia individuala de care acestia au nevoie pentru a-si crea, prin intermediul CV-ului sau al scrisorii de intentie, propria identitate profesionala si a-si transmite mesajul corect catre angajator. Alaturi de crearea si editarea de CV-uri, se ofera si un serviciu accesibil de consiliere, care raspunde intrebarilor recurente ale aplicantilor.

Prin site-ul nostru, ce beneficiaza de o interfata simpla si prietenoasa, se doreste ghidarea candidatului pentru a trece peste nesiguranta cauzata de procesul de cautare a locului de munca potrivit, astfel transformandu-l intr-unul mai putin stresant si mai optimist.

RomaniaPozitiva: Care este scopul proiectului?

In primul rand lucram de mai multi ani in HR in organizatii de la cele mai mari corporatii din New York, la business-uri mici si privim lucrurile din perspectiva angajatorului, care in Romania de exemplu este bombardat de modele standard de CV (precum Europass sau cele ale motoarelor de cautare de job-uri).

Ceea ce aducem pe piata este un serviciu care trece dincolo de clisee si care are doua functii: asigura legatura corecta dintre candidat si rolul care chiar il reprezinta si face de asemenea viata angajatorului mai usoara.

RomaniaPozitiva: Cum „se vede” piata fortei de munca din Romania?

Piata fortei de munca nu e foarte diferita fata de cea din America. Este inca anesteziata de prelungirea perioadei economice dificile, dar obtinerea unui loc de munca bun nu este in niciun caz doar un vis. Se pot obtine lucruri frumoase chiar si in conditii mai putin prielnice, cat timp candidatul actioneaza calculat si inspirat si consideram ca CVdesigners.ro poate reprezenta acea ,,doza de inspiratie” binevenita intr-un proces de recrutare, uneori frustrant.

RomaniaPozitiva: Care credeti ca sunt punctele forte ale unui candidat roman la un post vacant?

In ciuda anumitor lipsuri, sistemul educational din Romania (si ne referim de exemplu la multe licee din tara) ,,produce” viitori candidati valorosi. Depinde evident de la om la om, dar fara a generaliza putem spune ca ne-am mandrit intotdeauna (si pe buna dreptate) cu faptul ca romanii sunt competitivi, muncitori, descurcareti, adaptabili si destepti!

 

 

RomaniaPozitiva: Un vis despre Romania.

Visam la ziua in care Romania va fi optimista si va actiona in consecinta. Ziua in care Romania nu va mai tinde catre Anglia, Franta sau America si va incepe sa-si consolideze pas cu pas pozitia in lume. Visam la momentul in care romanii vor vrea sa ramana sau sa se intoarca in Romania si isi vor da seama ca daca privesti tara ta fara speranta, e foarte greu sa cresti.

Din nou, ne dam seama ca schimbarea in bine necesita pasi mici si de aceea ne bucuram ca putem contribui la dezvoltarea unui segment. In plus, CVdesigners.ro este doar inceputul unei serii de proiecte frumoase si ,,pozitive” pe care le avem in desfasurare si despre care speram sa va povestim in detaliu in cel mai scurt timp.

RomaniaPozitiva: *Cine sunteti?

Suntem 3 fondatori, toti absolventi ai unor universitati de prestigiu din Statele Unite. Am locuit in SUA intre 8 si 14 ani, unde am lucrat ca si consultanti pe probleme de dezvoltare organizationala in companii ca Prada USA Corp., CUNY, New Yorkers Against Gun Violence etc. Avem expunere la arii profesionale ce includ recrutare, consiliere in cariera, managementul performantei, training, workshopuri educationale, mediere si experienta internationala in Insulele Canare, Spania, Brazilia si Statele Unite.

Andreea Scarlet este absolventa Summa cum Laude a City University of New York – Baruch College, cu specializare in Management-ul Schimbarii si Psihologie Organizationala. A urmat de asemenea stagii de pregatire academica in Barcelona, Spania, Insulele Canare si Rio de Janeiro, Brazilia. Experienta ei profesionala in New York include roluri precum Consultant Dezvoltare Organizationala/Coordonator HR la Prada USA Corp., Coordonator HR, CUNY si Coordonator de Proiect, Tribeca Film Festival. Expertiza si focusul ei il reprezinta schimbarea si gestionarea acesteia, arie in care este in acest moment consultant specializat si lector.

Alexandra Beica este absolventa a Baruch College of the City University of New York –  Zicklin School of Business, cu specializare in Managementul Resurselor Umane si Psihologie Sociala. A urmat un stagiu de pregatire in Barcelona, Spania si cursurile facultatii BMCC of the City University of New York, fiind licentiata de asemenea in Arte Liberale. Are experienta profesionala ca Training Coordinator in cadrul SD&A New York, Creative Manager la HBF NY, HR Coordinator in cadrul organizatiei non-profit New Yorkers Against Gun Violence si mediator la Murry Bergtraum Conflict Mediation Center.

Tudor Scarlet este absolvent Summa cum Laude al Berkeley College of New York City, cu specializare in International Business si Antropologie Culturala. Este membru al societatilor onorifice Sigma Beta Delta si Alfa Sigma Lambda, ca recunoastere a contributiei sale academice. Tudor a primit o serie de premii pentru implementarea de proiecte creative in zona de entertainment si non-profit, iar experienta sa profesionala include printre altele, rolurile de Project Development Lead in cadrul Allstars Project NY, Project Coordinator la Castillo Theatre NY si Peer to Peer Mentor in cadrul  Berkeley.

Alaturi de membrii fondatori, CV Designers are o echipa tanara si talentata, in continua crestere, cu experienta in creatie publicitara si copywriting; graphic design; psihologie; HR/recrutare si managementul carierei.

Interviurile RomaniaPozitiva, februarie 2012

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.