Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Supa de Craciun pentru persoanele fara adapost din Bucuresti

0

Miercuri, 13 decembrie 2017, între orele 12:00 și 14:00, la Gara de Nord, București, Asociația Casa Ioana, împreună cu Hotelul InterContinental, voluntari din ambasadele britanice și americane, întreprinderi locale și alți voluntari, au servit mese calde și au oferit haine și alte obiecte esențiale persoanelor fără locuințe și sărace din București.

În preajma sărbătorilor am împărțit la Gara de Nord supă caldă și pachete cu haine și alimente persoanelor fără adăpost. „Supa de Crăciun”, ajunsa la cea de-a 5-a ediție, este un proiect de solidaritate organizat de Casa Ioana și susținut de InterContinental – o ocazie să participăm cu toată inima în fiecare an, alături de Excelența Sa Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România, și un grup de voluntari fantastici.

Printre cei prezenți s-a numărat și Cristian Marino, Executive Chef InterContinental București: „Evenimentul este în al cincilea an, pentru mine este al patrulea an de când vin la Gara de Nord pentru acest proiect. Este un gest simbolic de solidaritate și compansiune pentru persoanele mai putin privilegiate. Noi, cei de la InterContinental susținem cu bucurie acest proiect și este foarte motivant să vezi că de ficecare dată tot mai mulți colegi vor să participe ca voluntari fie să pregatească fie să servească supă și, de asemenea, tot mai multe companii sunt dornice să ajute. Supa de Craciun a devenit o tradiție pentru toți.”

Casa Ioana este o asociatie infiintata de Ian Tilling pentru oamenii nevoiasi, care au nevoie de sprijin din partea comunitatii. Ian Tilling spune că un loc de muncă și o creșă/grădiniță decente reprezintă două ingrediente vitale pentru a scăpa de viaţa de pe stradă. „Lucrăm cu mame care au fost adesea forțate să depindă de partenerul abuzator în ceea ce privește căminul și securitatea financiară. În plus, multe dintre acestea trebuie să combată bariere, cum ar fi dificultatea de a găsi și menține un loc de muncă decent si lipsa de sprijin în ceea ce priveşte îngrijirea copilului pe durata orelor de muncă. Într-un astfel de mediu competitiv, dificultăţile cu care se confruntă aceşti părinţi sunt aproape insurmontabile pentru ocuparea forţei de muncă.”

La eveniment a fost prezent si Ambasadorul Marii Britanii în România, Excelenta Sa Paul Brummell, care a ajutat la servirea supelor si a declarat: „Sunt încântat că Ambasada Marii Britanii în România și nenumărați angajați ai instituției au contribuit în fiecare iarnă pentru a-i ajuta pe cei mai puțin norocoși dintre noi. Este important să evidențiem faptul că sărăcia este un produs al inegalității. Cu toții putem face o schimbare, iată, din nou, în decembrie. Fiți alături de noi!”

Evenimentul caritabil a fost un adevarat success, atat pentru oamenii strazii care au avut parte de o asa calda, dar si pentru organizatori si voluntari pentru ca au oferit o mana de ajutor in preajma sarbatorilor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.