Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Poveștile care schimbă jocul: CCIFER și CCEF confruntă stereotipurile care apar în cooperarea de afaceri dintre români și francezi

0

Camera Franceză de Comerț și Industrie din România (CCIFER) invită oamenii de afaceri, pe 19 iunie, la cel mai original forum economic organizat în România, cu tema “Poveștile care schimbă jocul”, care va confrunta clișeele și realitățile din cooperarea economică franco-română, pentru a genera noi oportunități de colaborare. Forumul este organizat la București (JW Marriott Bucharest Grand Hotel) în colaborare cu Consilierii de Comert Exterior ai Frantei (CCEF), în cadrul Sezonului Cultural Franța-România, al cărui mesaj cheie este „Uitați de clișee!”.

Fiecare secțiune a evenimentului va răspunde cu realități economice la stereotipurile care pot crea dificultăți în cooperarea de afaceri: România: țară low-cost, best-cost sau value-added? Cum ne afectează viitorul întâlnirea dintre stereotipurile naționale și globalizare, inovare și noile tehnologii? Ce înseamnă succes în antreprenoriat, când ne lovim de clișeul „în România nu merge nimic”? Cum atragem, reținem și dezvoltăm talentele versus clișeul „Pleacă toți oamenii buni din țară!”? Cum dezvoltăm relații de afaceri solide cu companiile cu capital francez, când știm clișeul „Francezii sunt aroganți”?

Ne-am propus să punem în lumină experiențe, proiecte de afaceri și profesioniști din mediul privat care schimbă jocul de ani de zile în România și în Franța. Aceste povești vorbesc despre modernizarea și transformările profunde din societatea românească și franceză și arată cât de false sunt clișeele pe care le auzim la tot pasul. Vrem să vorbim despre noile tendințe, dincolo de stereotipuri, atât din perspectiva competitivității și a profesionalismului, cât și din perspectiva noilor tehnologii și a digitalizării”, a declarat presei Francois Coste, președintele CCIFER.

Acest eveniment este o mare oportunitate de a descoperi poveștile, pentru unii necunoscute, care au cimentat relațiile economice dintre România și Franța și de asemenea ne oferă posibilitatea de a ne proiecta împreună în viitor”, a adăugat Eric Stab, Președintele CCEF pentru România.

Evenimentul reunește pentru o zi un număr impresionant de CEO, antreprenori și profesioniști de succes din România și Franța, din domenii cheie ale economiei, precum: tehnologie & inovație, competitivitate, resurse umane, antreprenoriat, agricultura viitorului, energie, tendințe ale viitorului, responsabilitate socială.

Forumul oferă un cadru de discuție, de inspirație și de networking pentru oamenii de afaceri și pentru profesioniști din companii, antreprenori și jurnaliști cu interese în aceste domenii. Participanții sunt invitați la o adevărată căutare de “comori”, pentru a identifica resursele care se ascund sub stereotipurile despre cooperarea economică franco-română și care pot să-i ajute să înțeleagă mai bine mediul economic din România, oportunitățile și provocările, pentru a-și dezvolta propriile companii și cariere profesionale. Sesiunile se vor desfășura în română și franceză, cu traducere simultană. Participarea este gratuită și este deschisă și pentru oameni de afaceri, antreprenori și profesioniști din afara CCIFER.

Pentru agenda completă și înscrieri, vă rugăm să accesați pagina Forumului: https://bit.ly/2HI6IIh.

Forumul Economic Franco-Român face parte din Sezonul cultural România-Franța 2019, desfășurat în România în perioada 14 aprilie-14 iulie. Cu sloganul „Uitați clișeele!”, sezonul acoperă o gamă variată de domenii: teatru, dans, muzică clasică și contemporană, arte vizuale, cinema, educație, știință, patrimoniu, literatură, turism, economie.

CCIFER și membrii săi se implică în Sezonul Cultural Franța – România atât prin finanțarea programului, cât și prin organizarea de activități care să pună în valoare resursele de modernizare și de dezvoltare de la nivelul mediului de afaceri franco-român.

CCIFER: O comunitate de afaceri fondată pe savoir-faire-ul francez, Camera de Comerț și Industrie Franceză în România (CCIFER) este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, a companiilor și a României. CCIFER reunește  peste 550 de companii franceze și române care reprezintă 18 Mld de euro și peste 125,000 de locuri de muncă. Companiile membre sunt lideri în mai multe sectoare de activitate care formează economia locală.  CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice.

CCEF: Consilierii de Comert Exterior ai Frantei (CCEF) fac parte dintr-o rețea internațională de 4000 de membri – reprezentanți de companii și experți, selectați pentru competențele și experiența lor internațională, pentru a contribui la dezvoltarea prezenței economice a Franței în lume și a consolida relațiile franco-locale. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.