Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Plantăm fapte bune în România” ia startul la Maratonul Bucureşti

0

”Plantăm fapte bune în România” participă pentru prima dată anul acesta, pe 9 octombrie, la Maratonul București Raifeissen Bank drept cauză recomandată. Alergătorii se pot înscrie până pe 25 septembrie, prin intermediul  http://bucharest-marathon.com/plantam-fapte-bune-in-romania/, la una din cele patru curse, susținând astfel  plantarea din 12 noiembrie.

voluntari

2016 este este primul an în care ”Plantăm fapte bune în România” ia startul mai multor compeţitii sportive, sub sloganul ”Alergă, pedalează, înoată tare, apoi vino la plantare!”.

Alergătorii pot susține organizația strângând fonduri prin intermediul platformei de fundraising Galantom http://plantamfaptebuneinromania.galantom.ro/

De asemenea, companiile pot susține organizația prin sponsorizări sau pot suporta taxele de înscriere ale propriilor angajați.

Fondurile colectate în urma competiţiilor, vor servi la organizarea acţiunilor de plantare din 12 noiembrie 2016. Pentru fiecare donaţie, echipa va planta 1 copac în numele donatorului, iar pentru fiecare sportiv participant va aloca un loc la plantarea din 12 noiembrie.

Schimbă astfel ceva în viaţa generaţiilor viitoare care aleg să trăiască într-o Românie în care se plantează mai mult şi se taie sustenabil.

Participă pe 9 octombrie alături de Plantăm fapte bune în România la Maratonul Bucureşti.

logo PFBRo fundal alb (1)

Despre „Plantăm fapte bune în România”

Din 2011 şi până în prezent,  22.180 voluntari au plantat și îngrijit 462.200 copăcei pe un total de 135,5 hectare de terenuri publice neproductive în 21 de judeţe. În 2013 inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat șase distincții din partea comunității. Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.