Photovoice este metoda prin care poti folosi fotografia pentru a da putere unei comunitati

0

Mai multe despre photovoice puteti citi aici.

Prin photovoice, grupurile marginalizate sau care simt ca mesajul lor nu este inteles pe deplin de catre ceilalti isi pot face mesajul auzit si inteles. Cei pasionati de fotografie pot duce mai departe beneficiile aceastei arte pentru a produce o schimbare in comunitate. Prin photovoice, grupurile si comunitatile devin mai unite si isi intaresc stima de sine.

Ce inseamna photovoice: membrii unui grup sau ai unei comunitati folosesc aparate de fotografiat pentru a surprinde in imagini nevoile, problemele, temerile, sperantele, opiniile lor. Apoi, fotografiilor le sunt alaturate texte care arata ce reprezinta pentru cei sau cele care le-au realizat. Dupa sesiunile de fotografie, participantii discuta in grup ce au fotografiat si de ce, construind astfel un mesaj comun pe care sa il transmita autoritatilor sau comunitatii – printr-o expozitie, prin carti postale, calendare etc.

Primul curs photovoice din Romania este organizat de CeRe – Centrul de Resurse pentru participare publica in perioada 18-20 noiembrie 2010. Participantii la cursul photovoice vor invata:


* Cum sa construiasca un design de proces adaptat organizatiei si obiectivelor proprii
* Cum sa faciliteze un atelier photovoice
* Care sunt costurile organizarii unui process photovoice
* Care sunt principiile etice si limitarile juridice
* Cum sa puna in valoare rezultatele procesului de photovoice – in evenimente publice, campanii, intern etc.

Perioada de derulare a cursului: 18-21 noiembrie

(sesiune de deschidere si expozitie photovoice ilustrativa: joi, 18 noiembrie, intre 17-19).

Locatie: Bucuresti

Termen de inscriere: vineri, 12 noiembrie 2010
Puteti completa formularul de inscriere aici.

Taxa de participare: 400 RON.

Plata taxei de participare se face pana la termenul de inscriere (12 noiembrie 2010) fie cash la sediul CeRe (Str. Petru Maior nr.9, Bucuresti), fie prin virament bancar in contul organizatiei:
Fundaţia Centrul de Resurse pentru participare publică
Cod fiscal 18667750.
IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 0792 6052. Banca: Raiffeisen, Agenţia Mihalache

Taxa include:

* participarea la curs,
* suportul de curs,
* materialele folosite in cadrul activitatilor practice,
* masa de pranz (vineri, simbata),
* pauzele de cafea.

Pentru participantii care doresc sa isi rezerve cazare in Bucuresti, putem oferi optiuni in apropierea salii de curs la preturi preferentiale.

De Ce CeRe

Cu consultanta din partea PhotoVoice.org din Marea Britanie, am adaptat metoda photovoice la realitatile Romaniei si am folosit-o in doua comunitati:

* photovoice cu tineri romi in satul Malu Vanat, comuna Merisani, soldat cu decizii publice luate in favoarea comunitatii. Partener: Asociatia Partener pentru Tine, Merisani.
* photovoice cu persoane diagnosticate cu shizofrenie, cu rezultate terapeutice majore pentru participanti. Partener: Asociatia SCUT, Brasov

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează