Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferința gratuită pentru tineri – Cum să treci cu bine prin perioade grele?

0

Conferința gratuită pentru tineri – Cum să treci cu bine prin perioade grele?
București, 15 octombrie 2015

Prima Conferinta pentru tinerii din familii monoparentale


Afis_Conferinta 15 oct 2015

Peste 150 de tineri din București care au pierdut de curând oameni dragi sunt așteptați joi, 15 octombrie 2015 la Conferința cu intrare liberă “Cum să treci cu bine prin perioade grele?”, care va avea loc între orele 16.00 – 20.00 la Casa de Cultură a Studenților din București. Organizator este Asociația “Există viață după doliu!” și echipa de voluntari a pregătit numeroase surprize plăcute pentru participanți: povești adevărate, exemple pozitive menite să inspire și să încurajeze, dialog deschis cu psihoterapeuți, fotografii de familie, tombolă cu premii.

Diana ne va povesti despre pierderea tatălui ei când ea avea 21 de ani și Monica ne va împărtăși emoțiile și „lupta” ei cu sine după pierderea neașteptată a logodnicului ei. Alin Dinu – speaker motivațional și membru în Toastmasters România și Orlando Stoicescu – trainer și la rândul lui un învingător cu forțe proprii vor oferi celor prezenți multe motive de a crede în viitor și în șansa fiecăruia la succes și împlinire, oricâte obstacole ar fi în cale.

Dispariția prematură a unui părinte din viața unui adolescent sau tânăr poate fi un moment de cumpănă, de căutări și schimbări majore în familie. În cadrul evenimentului din 15 octombrie, cei prezenți vor mai putea afla care sunt drepturile tinerilor după moartea unuia din părinți, care sunt nevoile fiecărui membru al familiei, când e momentul să apelăm la un specialist și cum ne poate ajuta, cum prevenim o depresie, unde găsim un loc de muncă pentru tineri și părinți de peste 45 de ani, unde putem apela pentru sprijin pentru diverse probleme nou-apărute.
Pe lângă tineri din familii monoparentale, mai sunt așteptați și prieteni care vor să învețe cum să îi ajute, dar și profesori, consilieri școlari, asistenți sociali, reprezentanți ai asociațiilor studențești și ONG-urilor care ajută tineri aflați în dificultate.

Din toamna lui 2015, funcționează în București un centru unde adolescenții și tinerii din familii cu un singur părinte primesc gratuit sprijin emoțional, socializează cu alți tineri ca ei, învață cum să se descurce pe toate planurile. Comunitatea „Planuri de viitor – inspirate de un dor” este un grup de voluntari, terapeuți, mentori și angajatori care susțin tinerii să aibă un viitor frumos. http://planurideviitor.ro/cum-sa-treci-cu-bine-prin-perioade-grele-conferinta-gratuita/

Proiectul „Succes în viață pentru tinerii cu un singur părinte – program integrat de susținere psihologică și profesională” este implementat de Asociația „Există viață după doliu!” în parteneriat cu Universitatea Româno-Americană. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.