Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Despre diversitatea de life style. Si primul restaurant ovo-lacto-vegetarian din Constanta!

0

Stiati ca Albert Einstein a spus: „Nimic nu va fi atat de benefic pentru sanatatea oamenilor si nu ne va mari sansele de supravietuire pe Terra ca evolutia la o dieta vegetariana” ?

Noi nu stiam, trebuie sa recunoastem…Nu stiam nici ca in lume, la nivelul anului 2005, erau nu mai putin de un miliard si jumatate de vegetarieni sau lacto-vegetarieni.

“In România nu există statistici despre câţi vegetarieni sau vegani sunt, dar eu cred că la noi procentul ajunge la abia 1% din populaţie. Numărul vegetarienilor pot spune că a crescut puţin în ultimii ani, dacă mă iau după câţi membri s-au înscris la SVR: în 2004 erau aproape 100 de înscrişi, iar în 2008 erau 600″, declara pentru Antena 3, in martie 2009, Marius Vasilescu  vicepreşedintele Societăţii Vegetarienilor din România (SVR, inregistrata legal la Tribunalul din Cluj la data de 31 ianuarie 1991!).

Conform unor statistici recente, peste un milion de romani prefera regimul lacto-vegetarian, renuntand complet la consumul de carne (articol din iulie 2010,  sursa www.ecomagazin.ro).

„Peste un milion“ inseamna, totusi, ca vegetarienii sunt o minoritate in Romania. Dar o minoritate cu o tendinta de crestere care s-ar putea sa ne ia prin surprindere pe multi.

P.S. De curand, si vegetarienii din Constanta au un restaurant dedicat, ovo-lacto-vegetarian.

„“Rebeca“,singurul restaurant ovo-lacto-vegetarian din oraş, din câte ştiu eu. Este situat pe strada Primăverii nr. 43, vizavi de intrarea principală a stadionului Gheorghe Hagi. Este o clădire mare şi frumoasă. Este imposibil să nu o vezi dacă treci pe acolo. Mese sunt la parter şi la cele două etaje ale clădirii.Se poate opta inclusiv pentru varianta autoservire, in functie de timpul disponibil.

Important de precizat este că în acest local nu se fumează şi nici nu se găseşte alcool sau carne. Toate produsele din meniu sunt sănătoase. Poţi mânca de la ruladă de spanac sau icre de soia până la sărmăluţe în foi de viţă cu nuci sau pizza. Ca desert, poţi alege o prăjitură cu morcovi şi nuci. Chiar dacă nu sună foarte gustos, credeţi-mă că este. Nu mi-am imaginat niciodată că o asemenea prăjitură poate fi atât de delicioasă“

Sursa: www.ziuaconstanta.ro

Toata admiratia pentru antreprenorul care a ales sa nu se adreseze majoritatii; a o lua pe alt drum decat pe cel batatorit, cere curaj. Bafta, „Rebeca“!

Articol scrie de E. Mavrodin, octombrie 2010

foto www.ziuaconstanta.ro

Despre autor

avatar

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.