Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

IAR Ghimbav va produce componente pentru Airbus!

1

Investiţie de peste 90 milioane la IAR Ghimbav! Producătorul de elicoptere IAR Ghimbav va semna săptămâna viitoare cu Premium Aerotec, o divizie a Grupului EADS, pentru o investiţie de peste 90 milioane euro. EADS vrea să producă la Braşov componente pentru Airbus.

motor-de-avion„Autorităţile române vor să dezvolte la Braşov un parc tehnologic aerospaţial. Săptămâna viitoare, vom semna contractul cu Premium Aetotec, divizia germană a Grupului EADS (European Aeronautic Defence and Space Company). De trei luni se negociază cu ei. Premium Aetotec vrea să construiască o hală de producţie de componente pentru Airbus pe un teren al IAR Ghimbav, până în aprilie 2010. Investiţia totală se ridică la 92 milioane euro şi se va derula pe o perioadă de trei ani. În prima etapă, vor angaja 300 de oameni, pentru ca la final să existe circa 700 angajaţi”, a precizat secretarul de stat din Ministerul Economiei (ME), Claudiu Stafie.

Ştirea completă este pe ziarero.realitatea.net

(foto Florin Ghindă, Ghimbav 2009)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.