Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Clujenii sunt invitați să devină Suporteri ai Patrulei de Reciclare

0

Reciclarea nu e o joacă de copii!
Clujenii sunt invitați să devină Suporteri ai Patrulei de Reciclare

patrula de reciclare la cluj

Începând de astăzi, firmele, instituțiile și cetățenii din județul Cluj pot deveni Suporteri oficiali ai Patrulei de Reciclare. Debarasându-se responsabil de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) toți clujenii pot ajuta copiii înscriși în programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare.

Aproape 900 de copii și tineri din 29 de unități de învățământ (grădinițe, școli, licee) din județul Cluj participă pentru prima oară la programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare și se alătură celorlalți 19.000 de elevi și profesori care au contribuit, de la începutul ediției curente, la colectarea a peste 120.000 kg de DEEE în toată țara! Clujul se numără printre județele cu cele mai multe unități școlare înscrise la ediția 2013-2014.
Agenții și dascălii lor promovează neobosiți importanța colectării selective a DEEE în comunitățile lor – ca gest de respect și responsabilitate față de mediu, lege și oameni – prin activități de informare și proiecte creative.

Pentru ediția 2014, Patrula de Reciclare județeană și-a propus un obiectiv ambițios: să convingă fiecare cetățean din județ să colecteze măcar 50 de grame de astfel de deșeuri! Acest lucru înseamnă colectarea si trimiterea spre reciclare a 34.550 kg de deșeuri de echipamente electrice și electronice până la 15 mai 2014, la nivelul județului Cluj.
Agenții și Profesorii Patrulei fac apel la locuitorii județului (agenți economici, cetățeni, instituții):

Implicați-vă acum și haideți să arătăm împreună că suntem o comunitate puternică și că nu am uitat ce înseamnă să îți pese de cei din jur! Nu vreți să fim câștigători, împreună? Scăpați de toate deșeurile de echipamente electrice și electronice în beneficiul Patrulei de Reciclare și deveniți Suporter al celei mai active mișcări ecologiste de tineret din România!”

 

Dacă va reuși să colecteze această cantitate de deșeuri electrice, Patrula județeană va aduce un premiu național în Cluj – o Zi de evenimente publice dedicată tuturor agenților, profesorilor coordonatori și Suporterilor lor din județ.

Fiecare cetățean, dar mai ales firmele și instituțiile pot deveni Suporteri ai Patrulei de Reciclare, predând spre reciclare electrice nefolositoare: aparatele mici, bateriile, becurile și neoanele pot fi duse la containerele speciale din unitățile de învățământ participante în program.

Oricine poate scăpa și de deșeurile electrice mari din gospodării, birouri sau depozite, programând preluarea gratuită a acestora la TelVerde 0800 444 800 – apel gratuit din toate rețelele de telefonie. Fiecare kilogram de deșeuri colectat de la populație sau de la agenții economici crește șansele tinerilor agenti de a primi recunoaștere națională, dar, mai ales, le dovedește că cei din jur sunt receptivi la eforturile lor.

Am pornit la drum ca într-o joacă, dar joaca noastră de copii a devenit ceva serios; am înţeles că suntem mulţi cei care protejăm natura, cei cărora ne pasă de lumea în care trăim! Cel mai mult ne place că dumneavoastră consideraţi că noi facem un lucru bun. Mulțumim tuturor celor care ne susțin sau ne vor susține de acum înainte, ca Suporteri! Cu ajutorul vostru vom avea rezultate frumoase, de care să fim mândri cu toții!” le transmit concetățenilor lor elevii de la Școala gimnazială din comuna Băișoara.

Pentru prima oară, în România, colectarea deseurilor electrice devine, dincolo de o obligație legală sau un act de responsabilitate față de mediu, un gest de solidaritate cu copiii și dascălii care stimulează obiceiurile bune față de natură și respectarea standardelor europene în țara noastră.

***
Patrula de Reciclare, programul educativ al Asociației Române pentru Reciclare RoRec este avizat de Ministerul Educației Naționale și se desfășoară cu sprijinul inspectoratelor școlare locale. Patrula de Reciclare reunește sute de profesori și mii de elevi pentru care responsabilitatea față de mediu reprezintă un element important de conduită.
Partenerii locali ai Patrulei de Reciclare sunt: Inspectoratul Școlar Județean ClujGarda Națională de Mediu – Comisariatul Regional Cluj și TVR Cluj.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.