Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CLUJ: 500 de persoane vor forma un labirint viu în cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului 18+

0

Încă o dată festivalul 18+ invita publicul clujean la o experienţă totală. Cea de-a doua ediţie a evenimentului urmează să se desfăşoare la fel ca anul trecut în perioada 17-18 mai. Timp de două zile, pitorescul Deal al Cetăţuii din Cluj-Napoca devine gazda celor mai provocatoare proiecte artistice din întreaga lume.

Antrendând o mică armată de artisti în programul său, 18+ aduce instalaţii care-ţi vor năuci simţurile, un carusel muzical sofisticat care îmbină nume cunoscute ale scenei internaţionale cu proiecte underground pline de sevă, expoziţii atipice, spaţii artistice colaborative, animatori de toate culorile şi workshopuri cât se poate de inventive.

christine marie turcu - foto credit

Labirintul viu

Dacă anul trecut am construit în incinta festivalului un labirint multisenzorial de 600mp dedicat folclorului, pe care l-am şi plimbat mai apoi prin ţară adunând în total mai bine de 20 000 de vizitatori, anul acesta labirintul din cadrul 18+ prinde şi mai multă viaţă. La propriu! Nu mai puţin de 500 de persoane vor forma pereţii labirintului din cadrul celei de-a doua ediţii 18+.

Pereţi care şoptesc, pereţi care cântă, pereţi care se contrazic la infinit până totul devine absurd şi nu mai ştii în ce direcţie să apuci, sau care vorbesc în zeci de limbi străine, pereţi care te apasă cu privirea şi alţii care îţi arată spatele în tăcere, pereţi în care poţi să intri şi alţii cu care te poţi juca, pereţi care arată cât de diverşi dar în acelaşi timp solidari putem fi.  Culoarele labirintului sunt la fel de imprevizibile şi pestriţe ca şi firea omului. Ne vor face să râdem cu gura până la urechi sau să ne emoţionam până în vârful unghiilor.

Mai mult, traseul labirintului viu este foarte provocator ca nivel de dificultate. Labirintul este viu nu doar prin faptul că este format din oameni, ci şi prin faptul că forma sa este într-o continuă schimbare. Culoare se închid şi deschid în timp real înaintea şi în urma vizitatorului astfel încât traseul parcurs de un om nu este acelaşi cu cel parcurs de altcineva care îl vizitează, să zicem, peste jumătate de ora, şi chiar acelaşi vizitator, dacă decide să se întoarcă din drum s-ar putea să nu mai găsească aceleaşi căi deschise.

Poţi şi tu să fii parte din labirint

Dacă ideea unui labirint viu îţi face cu ochiul, poţi şi tu să fii parte din el. Începând de astăzi, performeri profesionişti şi oameni gata să creeze o experienţă unică celor din jur sunt invitaţi să se alăture iniţiativei. Înscrierile se fac la adresa 18plusfestival@gmail.com. Mai multe detalii despre condiţiile de participare găsiţi pe site-ul festivalului, www.18plusfestival.ro si pe pagina de Facebook a evenimentului www.facebook.com/18plusfestival

18+ este un eveniment organizat de ASOCIAŢIA CULTURALĂ DU-NE.

Aici vezi unul din making-of-urile labirintului din prima editie – 1001 metri de poveste romaneasca click video

Aici vezi rezultatul: click video

Aici vezi pe scurt cum a fost la prima editie: click video

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.