Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania THINK GREEN din Târgu Mureș

0

Cetățenii orașului TG. Mureș își susțin reprezentanții din Comisia Municipală a Primăriei Tg. Mureș pentru stoparea masacrului copacilor din oraș!

IMAG3309

Mișcarea Ecocivică Opriți Masacrul Verde, grup civic informal al locuitorilor din Tg. Mureș, împreună cu partenerii Campaniei THINK GREEN ! Opriţi masacrul verde! Ne vágj ki minden fát Asociația UnDaVerde, Asociația Șanse Egale Fără Frontiere și Fundația Comunitară salută întrunirea Comisiei Municipale de avizare a programelor, proiectelor şi lucrărilor cu impact asupra spaţiilor verzi din Municipiul Târgu-Mureș, de joi 13 martie 2014.

Susținem setul de măsuri de urgență înaintat de reprezentanții societății civile, membrilor întregii comisii din care fac parte și reprezentanți ai primăriei Tg. Mureș, privind managementul corect al spațiilor verzi și întreținerea adecvată a arborilor din oraș. Vom monitoriza și vă vom aduce la cunoștință, în cazul în care vor mai exista situații de tăieri abuzive sau necorespunzătoare a copacilor orașului nostru! Contați pe sprijinul nostru!

Reprezentanții societății civile – în persoana ecologului Szakács László și a ing. horticol Szilágyi Zoltán sunt din nou membri cu drepturi depline în Comisia municipală de avizare a programelor, proiectelor şi lucrărilor cu impact asupra spaţiilor verzi din Municipiul Târgu-Mureș.

Reîntoarcerea celor doi reprezentanți independenți (și  înlocuitorii acestora) în comisie este un pas important pe calea de integrare a principiilor ecologice, horticole și estetice în managementul corect al spațiilor verzi și întreținere adecvată al arborilor de către compartimentul de specialitate al Primăriei Tg.-Mureș.

Joi, 13 martie,în timp ce în oraș erau  în toi lucrările de toaletare – adesea drastice, nejustificate și neprofesionale , provocând indignarea locuitorilor – a avut loc prima ședința a comisiei întregite.

În cadrul întâlnirii au fost acceptate/consemnate în procesul verbal al ședinței următoarele:

Specialiștii civili împreună cu cei din compartimentul de specialitate care răspunde de spațiile verzi ale municipiului vor stabili principiile de bază a toaletării arborilor. Aceste principii vor fi integrate în regulamentul de întreținere a spațiilor verzi și vor fi comunicate firmelor care efectuează lucrările de întreținere pe teren, respectarea prevederilor fiind obligatorie. În acest sens, civilii au și înaintat pe o pagină un set de măsuri de urgență încă în timpul ședinței.

În perioada imediat următoare vor avea loc lucrări de toaletare-model realizate în comun de către reprezentanții compartimentului de întreținere a spațiilor verzi, a firmelor care efectuează lucrări și specialiștii desemnați ai societății civile. Cu această ocazie vor adoptate și aplicate în practică principiile stabilite în prealabil.

Membrii comisiei / astfel și cei doi membrii civili cu drepturi depline cât și înlocuitorii acestora (ing. horticol Ferenczy István și ecolog Kósa István) au dreptul de a interveni pe teren pentru stoparea eventualelor  tăieri abuzive (observate sau raportate), impunând efectuarea lucrărilor conform prevederilor de specialitate.

Pentru că managementul spațiilor verzi să se realizeze conform prevederilor de specialitate, avem nevoie și de implicarea populației responsabile, prin sprijinirea societății civile care luptă pentru un mediu mai sănătos și un oraș mai puțin poluat.

Mișcarea Ecocivică Opriți Masacrul Verde (M.E.O.M.D) este o mișcare informală/un grup civic deschis, care a luat naștere cu aproximativ 2 ani în urmă cu scopul de a proteja și conserva mediul în orașul Tg Mureș.

Această campanie beneficiază de asistența Centrului de Resurse pentru participare publică (CeRe) în cadrul proiectului Comunități Active pentru Mediu, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeana extinsă.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.