Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A XX-a ediție JobShop® a luat sfârșit!

0

Evenimentul național de carieră JobShop®, realizat de organizația studențească BEST Cluj-Napoca a luat sfârșit joi, 3 aprilie. A fost o săptămână plină de prezentări, workshopuri, vizite la companii și activități menite să îi ajute pe studenți și absolvenți să se dezvolte din punct de vedere profesional. Aceștia au interacționat cu reprezentații a 27 de companii mari din Cluj-Napoca, participante în cadrul zilelor de stand și au avut ocazia să cunoască atât linia de producție cât și modul de lucru pe departamente.

            Anul acesta, peste 2000 de tineri au trecut pragul Casei de Cultură a Studenților pentru a cerceta ofertele companiilor prezente la JobShop® și au fost depuse mai mult de 900 CVuri.

În timpul evenimentului s-au desfășurat 6 prezentări de companii: National Instruments, Betfair, Continental, Schlumberger, Emerson, Fortech și un număr de patru companii și-au deschis porțile pentru vizita studenților (Emerson, HP Software, iSDC și Steelcase). Workshopurile companiilor Betfair, Fortech și Tenaris au adus un plus de dinamism activităților și au testat cunoștințele și abilitățile tinerilor aspiranți la job-uri sau internship-uri.

În cadrul BACo – BEST Academics and Companies, reprezentanții Universității Tehnice, reprezentații companiilor și ai studenților au discutat despre o temă de actualitate: „Limitarea angajării pâna la terminarea facultății”. Concluziile acestei mese rotunde au fost că există o dorință de mai multe parteneriate între universitate și companii, o adaptare a curriculei actuale și cât mai multe colaborări în sprijinul cercetării, pentru a exista echilibru în dezvoltarea studentului.

1897805_699672633429187_575889062_n

Prezentarea susținută de Sebastian Crișan, fost intern la Microsoft și Facebook le-a demonstrat studenților că și ei pot ajunge la companii de renume dacă se pregătesc pentru asta din timp, își alcătuiesc un CV impecabil și îndrăznesc. Cel mai important e ca studenții să se cunoască pe ei înși, să știe ce își doresc, iar restul vine de la sine.

Secțiunea Cool Jobs – Cariere de Succes a crescut în amploare anul acesta, cucerindu-și participanții cu personalități din diverse domenii și cu povești diferite, dar la fel de motivaționale. În timpul celor 3 ore și jumătate de prezentări și discuții, Julian Hingley, Florin Mureșan, Șerban Țigănaș, Vasile Dorca, Adrian Rusu și Vlad Pop ne-au împărtășit pasiunile lor și am aflat câte puțin din secretele succesului lor.

Coordonatoarea evenimentului, Mădălina Pintea, studentă în anul III la Calculatoare spune că: “A fost o plăcere să lucrez cot la cot cu atâția oameni frumoși, pentru un eveniment cu suflet. Mulțumesc echipei care mi-a fost alături de la început, dar și tuturor celor care s-au implicat pe parcurs – fără voi această ediție aniversară cu numărul XX nu ar fi fost la fel!”

La organizarea JobShop® au luat parte peste 50 de studenți voluntari din cadrul BEST Cluj-Napoca, iar pregătirea evenimentului a început încă din toamna anului precedent.

Grupul Local BEST Cluj-Napoca, creat în 1995, este o organizație nonguvernamentală și nonprofit, formată din voluntari din cadrul Universităţii Tehnice. La nivel internațional, BEST (Board of European Students of Technology) există în 33 de țări și 96 de universități, având peste 3300 de membri activi în toată Europa și 1.300.000 de studenți atinși prin acțiunile sale.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.