Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ZonaD este un nou spațiu artistic în București, dedicat dansului și artelor contemporane

0

Programul toamnei la ZonaD – studio Paradis Serial

Fundația Gabriela Tudor organizează vineri, 7 septembrie de la orele 11.00 o conferință de presă dedicată programului de toamnă la ZonaD – studio Paradis Serial. Deschis la finalul lunii iunie, ZonaD este un nou spațiu artistic în București, dedicat dansului și artelor contemporane. Deschiderea acestui studio în contextul politic și cultural extrem de dificil din România în acest an este o inițiativă ambițioasă, menită să vină în sprijinul artiștilor și al publicului interesat de fenomenul artistic contemporan.

ZonaD – studio Paradis Serial este un spațiu-laborator independent cu un program permanent destinat formării profesionale și cercetării artistice. ZonaD încurajează practicile colaborative și cercetarea individuală, mediind și facilitînd în același timp întîlnirea dintre artiști și publicul larg.

Conferința de presă va avea loc în spațiul ZonaD din București, strada Iulia Hașdeu nr. 3 (între Calea Griviței – Popa Tatu, în apropiere de Hala Matache). Conferința reprezintă un triplu eveniment, dedicat atît programului-cadru ZonaD – studio Paradis Serial, cît și altor proiecte ale Fundației aflate în prezent în desfășurare, între care E-Motional Bodies & Cities (www.e-motional.eu) și Stagiunea Paradis Serial. La eveniment vor participa Cosmin Manolescu (director executiv, Fundația Gabriela Tudor), Ștefania Ferchedău (manager ZonaD), precum și coregrafele Alexandra Pirici (România), Ozlem Alkis (Turcia), Priya Mistry (Marea Britanie), beneficiare ale rezidențelor E-Motional. Conferința marchează de asemenea 15 ani de activitate continuă a Fundației pe scena culturală din România.

Creat de Cosmin Manolescu și Ștefania Ferchedău, ZonaD programează ateliere și cursuri pentru coregrafi și dansatori, dar și pentru neprofesioniști, susținute de coregrafi români și străini; seri de improvizație; rezidențe artistice pentru dezvoltarea unor noi producții de dans; proiecții de filme de dans; evenimente speciale în format laborator și experimente la granița între diverse discipline artistice. ZonaD oferă de asemenea spațiu de repetiții pentru comunitatea locală de dans.

Conceput sub direcția artistică a coregrafului Cosmin Manolescu, programul ZonaD reia peste timp activitatea “Centrului Inter/Național pentru Dans Contemporan” (1997-1999), o inițiativă anterioară a Fundației care a oferit  gratuit spațiu de repetiții pentru proiectele tinerilor coregrafi și a organizat în mod regulat cursuri și ateliere de dans contemporan în cadrul primului studio de dans din clădirea ArCuB.

Proiectul ZonaD este finanțat de Centrul Național al Dansului și Administrația Fondului Cultural Național. Programele Fundației Gabriela Tudor sînt susținute de programul Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene, Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, Administrația Fondului Cultural Național, Fundația Culturală Europeană din Amsterdam și Ambasada Regatului Țărilor de Jos la București.

Web: zonadstudio.wordpress.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.