Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un container in curte la muzeul Enescu / vernisaj, 02 noiembre 2010

0

Expozitia-container Import/Export in curte la muzeu
Noiembrie  2010

Rezidenta: City Switch, octombrie-noiembrie 2010
Artist francez: Laurent Pernel
Expozitie-container: Import-Export
Sub
iecte sociale:
Relatiile bilaterale romano-franceze. Pavilionul roman la Expozitia Universala in Parisul anilor 1900. Romii romani in Franta anului 2010
Subiecte culturale:
Arhitectura contemporana – arhitectura Art Nouveau – arhitectura de secol XVIII. Cladiri de business vs palate de patrimoniu

Vernisaj, 02 noiembre 2010, ora 19
Expozitie, 3-30 noiembrie 2010
Loca
tie: curtea interioara a Muzeului National George Enescu, Bucuresti

Artistul francez Laurent Pernel abordeaza doua probleme in cadrul rezidentei sale artistice la Bucuresti. Prima este reprezentata de actuala situatie, tensionata, a relatiilor bilaterale romano-franceze prin esecul abordarii cazului romilor romani in Franta (expulzare). Cea de-a doua este problema arhitecturala si civica a vechilor cladiri din Bucuresti (paragina, demolare).

Astfel artistul decide sa foloseasca un container maritim dela care porneste pentru a crea o replica istorica contemporana la scara monumentala a pavilionului Romaniei din cadrul Expozitiei Universale dela Paris din 1900 si sa imbrace domurile constructiei in materialul sacoselor (rafie) cu care romii romani isi transporta lucrurile la expulzare in vara anului 2010.

A doua problematica este atinsa prin plasarea containerului-expozitie in curtea unui vechi palat bucurestean, construit tot in jurul anilor 1900, acum muzeu (Palatul Cantacuzino- Muzeul George Enescu / Calea Victoriei 141), care isi datoreaza conservarea in forma actuala faptului ca legislatia ii ofera protectie ca si muzeu. Mai mult, plasarea in gradina aminteste de constructiile din secolele XVIII-XIX de tip kiosk (in franceza folie), facute de catre aristocrati in gradinile palatelor lor,  forme arhitecturale destinate petrecerii placute a timpului in si alaturi de natura.
Vecinatatea cu Palatul Stirbei, care se afla acum in mijlocul unui scandal privind conservarea lui in „dauna” unei constructii moderne, nu face decat sa accentueze obligativitatea civica, invitand la reflectie si actiune.

Vernisajul va avea loc pe 2 noiembrie, la ora 19.00, imediat dupa incheierea proiectului Eufonia, derulat de Muzeul George Enescu, constand intr-un recital-demonstratie Alexandru Tomescu.

Rezidenta artistica City Switch din octombrie-noiembrie 2010 dela Bucureşti consta in instalarea unui container naval in curtea Muzeului National George Enescu / Palatul Cantacuzino  timp de doua luni.  Artistul francez Laurent Pernel transforma acest container, pentru o luna de zile,  intr-o instalatie artistica pe teme sociale actuale.

Organizatori proiect: Galeria Roger Tator Lyon, Fundatia Ratiu Romania Bucuresti

Parteneri proiect: Muzeul National George Enescu Bucuresti, Institutul Francez Bucureşti, Ambasada Frantei la Bucuresti, Regiunea Rhône-Alpes, Galeria Olivier Houg Lyon, Centrul International de Arta Contemporana Bucuresti, Algeco, Bosch, Modernism.ro, gingergroup.ro

Parteneri permanenti: JCK-butic de creatie si productie, Bestcom-birou de traduceri, Modernism.ro – platforma de promovare a scenei artistice contemporane romanesti, CalendarEvenimente.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.