Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Traditiile romanesti de Paste!

0

Fundaţia Calea Victoriei va invită joi, 1 aprilie, la o întâlnire cu etnologul Laura Jiga Iliescu, care va vorbi despre obiceiurile şi tradiţiile româneşti de Paşte.

Într-un fel sau altul, fiecare dintre noi ştie ce se petrece la Paşte, ce sărbătorim, ciocnim ouă ca să ne vedem pe lumea cealaltă, ne primenim şi stăm împreună. De aceea, întâlnirea la care vă invităm nu se va referi la aceste lucruri ştiute.

Cum sărbătoreau Paştele cei aflaţi departe de comunitate, de exemplu?
Cum anume intrau oamenii de aici în legătură cu cei de acolo?
Vom vorbi despre împărtăşirea păstorilor cu muguri de copaci, despre cei care locuiesc dincolo de Apa Sâmbetei, despre preotul care număra boabele de porumb din buzunar ca să ştie când este data Paştelor, despre consumul ouălor roşii pe pragul casei şi despre alte gesturi şi secvenţe care leagă lumea.

Loc: Rendez-Vous cafe – Str Nicolae Tonitza nr. 6, Bucuresti (centrul istoric)

via formare.info

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.