Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SEMINAR INEDIT: Invatatura spirituala din poezia lui Eminescu, azi, 15 ianuarie

0

Invatatura spirituala din poezia lui Eminescu 

Sursa: solisis.org

eminescuDeclarat marele poet national…
Studiat cu sarguinta orbeasca pe bancile scolii…
In ultimul timp imaginea lui a incercat sa fie reabilitata prin dovezi privind faptul ca a fost o victima politica a timpului sau…

Si totusi, mesajul principal al lui, inca nu a fost luat in considerare: faptul ca poezia lui emana o puternica invatatura spirituala de eliberare a omului.

Deci avem imaginea de Eminescu: poet, om politic. Dar pe 15 ianuarie 2014 va propunem un seminar in care sa il consideram pe Eminescu din perspectiva unui invatator spiritual.
Pentru ca poezia sa transmite un puternic mesaj, dincolo de timp si spatiu. Ne asteapta sa-l luam in considerare, in sfarsit.

Multe trec pe dinainte,
In auz ne suna multe,
Cine tine toate minte
Si ar sta sa le asculte?…
Tu asaza-te deoparte,
Regasindu-te pe tine,
Când cu zgomote desarte
Vreme trece, vreme vine.


In acest seminar o sa dam cu adevarat curs invitatiei lui Eminescu si o sa ne ocupam de ceea ce consideram ca merita cu adevarat: esenta invataturii sale, care trece dincolo de zgomotele desarte, de vreme, de alergatura si micile interese.

Tu asaza-te deoparte,
Regasindu-te pe tine. 


–invitatia spre autocunoastere

Viitorul si trecutul 
Sunt a filei doua fete, 
Vede-n capat începutul 
Cine stie sa  le-nvete; 
Tot ce-a fost ori o sa fie 
In prezent le-avem pe toate,  
Dar de-a lor zadarnicie 
Te întreaba si socoate.

invitatia de a trai in prezent, ancorat in interiorul tau.

Cu un cântec de sirena, 
Lumea-ntinde lucii mreje; 
Ca sa schimbe-actorii-n scena, 
Te momeste  în vârteje;  
Tu pe-alaturi te strecoara, 
Nu baga nici chiar de seama, 
Din cararea ta afara 
De te-ndeamna, de te cheama

–invitatia la detasare de iluziile stralucitoare ale lumii, care nu duc nicaieri cu adevarat, invitatia de a urma cararea ta interioara.

Poezii precum Luceafarul, La steaua, Glossa, Mortua est, Inviere, Rasai asupra mea, Si daca, Oda, Preot si filozof , Psalmi, sunt marturii vii ale invataturii lui Eminescu:

Ascuteți adevărul în idoli, pietre, lemn,
Căci doar astfel pricepe tot neamul cel nedemn
Al oamenilor zilei sublimul adevăr ­
Ce voi spuneți în pilde, iar noi l-avem din cer.

Eveniment sustinut de Centrul SOLISIS, centru de dezvoltare personala si spirituala, www. solisis.org, dezvoltam cursuri si seminarii pentru cei preocupati de cunoasterea de sine si auto-eliberare.

Daca vrei sa patrunzi in profunzimea mesajului eminescian, te asteptam alaturi de noi.

Cand: 15 ianuarie ora 19
Unde: Bucuresti ceainaria Bohemia, langa parcul Cismigiu, vis-a vis de Conservator, Poiana Narciselor 1,
cost: 25 ron
Inscrieri la: 
office@solisis.org, 0747540982

Eveniment organizat de Centrul Solisis, ceainaria Bohemia, si Natural Tv.
Sa sarbatorim impreuna, in intelegere profunda la nivel de suflet, 125 de ani de la moartea poetului spiritual Mihai Eminescu.

 

afis solisis

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.