Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

RECICLETA – colectam hartia de reciclat cu biciclete!

2

COLECTAM  HARTIA DE RECICLAT CU BICICLETE!

RECICLETA  este un proiect ViitorPlus, primul proiect neutru în carbon din România, care are ca scop colectarea deşeurilor de hârtie din birouri spre a fi reciclate. Transportul hârtiei este asigurat de 3 cargo-biciclete, unice în România, conduse de persoane defavorizate, cărora li se asigură astfel un loc de muncă.

RECICLETA este in forma maxima si colecteaza deseuri de hartie in zona pilot din Bucuresti: Aviatiei, Floreasca, Barbu Vacarescu, Dorobanti, Aviatorilor. Puteti vedea pe site-ul nostru lista completa a strazilor din perimetrul de lucru.

REZULTATE in primele 6 luni de la lansare:

  • 55 de agenti economici beneficiari ai acestui program (suntem in etapele finale pentru demararea colaborarii cu mult mai multe firme).
  • 65 recipiente au fost oferite gratuit firmelor beneficiare, pentru colectarea deseurilor de hartie. Recipientele sunt insotite de afise cu  regulile unei colectari corecte a deseurilor de hartie
  • 6.732kg deseuri de hartie colectate pentru reciclare
  • 100 copaci maturi salvati de la taiere – cu fiecare tona de hartie reciclata, sunt salvati  de la taiere 15 copaci maturi

INSCRIEREA IN PROGRAM pentru reciclarea hartiei

Generati cantitati mici de hartie- 25 -200kg pentru reciclarea carora nu ati gasit nicio solutie?
Firma dvs. isi desfasoara activitatea in zona de colectare a proiectului  RECICLETA ? (Aviatiei, Floreasca, Barbu Vacarescu, Dorobanti, Aviatorilor). Vreti sa luati parte la primul proiect neutru in carbon din Romania, care va contribui la imbunatatirea mediului inconjurator si a vietii unor persoane in dificultate?

Daca raspunsul este DA, INSCRIETI-VA IN PROGRAM!

Detalii pe viitorplus.ro

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.