Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Rapsodie Rurală, deschide lumea prin muzică

0

Joi, 21 februarie, Fundația Soros România, în parteneriat cu Fundația Remember Enescu a organizat cel de-al treilea concert de strângere de fonduri în cadrul proiectului Rapsodie Rurală. Evenimentul a fost găzduit de Ordinul Arhitecților din România.

Nouă tineri cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, membri ai Fundației Remember Enescu, aflați la începutul carierei artistice, au susținut voluntar recitaluri de pian, vioară și canto, promovând dimensiunea educativă a muzicii clasice și potențialul acesteia de a deschide orizonturi noi pentru copiii din zonele rurale.

Suma strânsă în urma celor trei evenimente va fi folosită pentru desfășurarea a șase ateliere educaționale și a șase concerte de muzică clasică în trei sate: Dor Mărunt (Călărași), Dumbrava (Prahova) și Luciu (Buzău).

Bianca GavrilescuScopul atelierelor oferite de Fundația Soros și al concertelor susținute de artiștii Fundației Remember Enescu  este de a oferi o alternativă cultural- educativă de petrecere a timpului liber pentru copiii din mediul rural și de a transforma universul muzicii clasice într-un univers accesibil, tangibil pentru aceștia.

Tinerii vor descoperi biografiile compozitorilor, evoluția muzicii clasice, instrumentele muzicale, având totodată posibilitatea de a vorbi cu interpreți de vârsta lor, de a afla cum și-ar putea cultiva pasiuni similare. Pianina achiziționată în cadrul proiectului, care îi va însoți pe artiști în cele trei sate, va asigura calitatea prestației, va întreține atmosfera de concert și îi va aduce pe copii în proximitatea unui instrument care nu le este accesibil în viața de zi cu zi.

 

Rapsodie Rurală este parte a programelor de intervenție comunitară integrată ale Fundației Soros România, corespunzând direcției de revitalizare socială prin mediere cultural- artistică. Rapsodie Rurală prilejuiește un schimb de valori și cunoștințe între artiști debutanți și copiii din mediul rural, utilizând ca instrument principal de intervenție muzica clasică.

 

Pentru mai multe informații despre evoluția proiectului și pentru donații, îl puteți contacta pe coordonatorul acestei inițiative, Vladimir Ștefănescu, pe adresa vstefanescu@soros.ro.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.