Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Promenada de la Grand Hotel du Boulevard la “ostrovul” Sf. Elefterie

0

Va invitam sambata, 29 mai, la o noua plimbare prin Bucurestiul istoricului Adrian Majuru. Vom vizita Palatul Cercului Militar National, apoi ne vom indrepta spre Piata Operei.

Bucureştiul liber-profesioniştilor, de la militari, universitari, medici, avocaţi la funcţionari particulari s-a dezvoltat pe axa est-vest, cu precădere în segmentul dintre Universitate şi Dealul Cotrocenilor inclusiv.

Această parte de oraş este ceva mai recentă, Bucureştiul dezvoltându-se mai mult către nord şi est. Chiar şi în perioada interbelică oraşul se oprea puţin dincolo de Palatul Cotroceni cu noile cartiere din preajmă, Eroii Sanitari şi Cotroceni.

Dar, această parte de oraş a fost şi nucleul mondenităţii precum şi Corso-ul românesc cel mai elegant, având ca punct de plecare Casa Capşa, Grand Hotel du Boulevard, Palaltul Cercului Militar Naţional cu hotelul Luvru de alături, care găzduia cafeneaua Royal şi continuind apoi cu bulevardul Regina Elizabeta, cu zona primelor cinematografe moderne şi magazine cu produse vestimentare de lux, Palatul Eforiei Spitalelor Civile şi vestitul hotel Palace de alături, deschis în anul 1915. Apoi venea grădina Cişmigiului, amenajată la mijlocul secolului al XIX-lea şi îmbunătăţită timp de 50 de ani după aceea, cu patinoarul ad hoc din fiecare iarnă, alături de restaurantul Monte Carlo de pe malul lacului.

În vecinătate se afla mahalaua Schitului Măgureanu, imediat după colegiul Naţional Ghoerghe Lazăr, zonă încă patriarhală pentru anii 1900. Catre 1880, dincolo de mahalaua Schitul Măgureanu se întindea grădina Procopoaiei şi ostrovul pe care se afla biserica Sf.Elefterie Vechi de astăzi. O zonă în parte încă împădurită, puţin locuită şi foarte ambientată cu grădini sezoniere pentru distracţia publicului. La 1900, bulevardul Regina Elizabeta se oprea în preajma Dîmboviţei. Tot ceea ce se ridică în jurul Podului Eroilor Sanitari aparţine anilor de după primul război mondial: Universitatea, Monumentul Eroilor Sanitari, Biserca Sf.Elefterie Nou, cartierul Eroilor Sanitari si Cotroceni, iar mult mai târziu, după 1950, Opera Română.

Promenada noastră încearcă să recupereze această umanitate diversă dar foarte atentă cu proiecţiile ei de viitor; umanitate care a colonizat succesiv vestul orasului şi care a diferit destul de mult de negustrimea patriarhală dinspre Obor şi mahalalele negustoreşti din est.

Punctul de întâlnire este fântâna Sărindar din faţa Palatului Cercului Militar iar după vizitarea Palatului ne vom îndrepta către Piaţa Operei pe blv.Regina Elizabeta şi Blv. Mihail Kogălniceanu.

Intilnire: la fantana Sarindar (in fata Cercului Militar), ora 11:00
Taxa participare: 30 ron –adulti/ 25 ron – elevi, studenti
Data: simbata 29 mai – Inscrieri la contact@victoriei.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.