Proiect CSR: Panouri fotovoltaice pentru Liceul „Constantin Brancoveanu” din Bucuresti!

2

“Energie vie pentru Brâncoveanu” – o nouă etapă a programului Împreună pentru fiecare

Grupul Rompetrol, prin programul său de responsabilitate socială corporativă – “Împreună pentru fiecare”, a susţinut dotarea cu panouri fotovoltaice a Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu” din Bucureşti. Valoarea sprijinului acordat este de 12.000 EURO.

„Caracterul inovativ al acestui proiect, entuziasmul, voinţa elevilor, dar şi potenţialul impact educativ asupra comunităţii a determinat selectarea şi finanţarea acestei iniţiative de către Grupul Rompetrol. În 2010 am alocat 300 000 USD pentru implementarea a 20 de proiecte în cadrul programului Împreună pentru fiecare, iar în viitor încurajăm şi ne dorim să susţinem astfel de idei ale unor antreprenori sociali care doresc să influenţeze pozitiv mediul în care trăiesc”, declară Oana Năstase, Director de Comunicare şi Afaceri Corporative al Grupului Rompetrol.

Iniţiativa propusă de Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” declarată câştigătoare în 2010, alături de alte 6 proiecte din domeniul protecţiei mediului şi 13 din domeniul sănătăţii, a fost implementată în perioada 10 Septembrie – 10 Decembrie 2010 si a vizat instalarea pe acoperişul unităţii de învăţământ a 10 panouri fotovoltaice. Rezultatul practic al proiectului constă în producerea a 3KW energie electrică care asigură alimentarea a şase săli de clasă.

Componenta educativă a acestei iniţiative a fost susţinută de 50 de elevi voluntari care au desfăşurat activităţi de informare şi responsabilizare a comunităţii cu privire la consumul raţional de resurse şi promovarea surselor de energie regenerabilă. De asemenea, în cadrul liceului au fost organizate evenimente inspirate de curentul eco: târg de produse şi dulciuri ecologice, expoziţii de fotografii, concurs de eseuri pe tema protecţiei mediului, parada costumelor confecţionate din materiale reciclabile.

Beneficiarii direcţi ai acestui proiect sunt cei 1000 de elevi ai Liceului Teoretic Constantin Brâncoveanu din Bucureşti, cadrele didactice şi personalul auxiliar.

„Mulţumim Grupului Rompetrol pentru sprijinul şi încrederea acordate. Cea mai importantă lecţie învăţată este forţa echipei de voluntari: copii au o energie incredibilă şi mare capacitate de persuasiune; împreună cu ei am reuşit să conturăm un viitor verde şi pentru generaţiile următoare de elevi. În prezent Liceul Teoretic Constantin Brâncoveanu este singurul din România dotat cu panouri solare, iar acest fapt ne face extrem de mândri şi ambiţioşi pentru proiectele de mediu ce vor urma”, a declarat Prof. Carmen Dragomir, coordonator proiect.

Despre “Împreună pentru fiecare”:

Platforma de responsabilite socială corporativă “Energia vine din suflet” include programul naţional “Împreună pentru fiecare” şi proiecte punctuale din domeniile sănătate şi protecţia mediului, cele două direcţii pe care Grupul Rompetrol a decis să le susţină.
„Împreună pentru fiecare” oferă ONG-urilor, autorităţilor locale şi persoanelor cu atitudine civică şi spirit antreprenorial posibilitatea de a înscrie şi implementa proiecte în domeniul sănătăţii sau al protecţiei mediului pentru dezvoltarea comunităţilor din care fac parte.
Detalii despre stadiul implementării proiectelor câştigătoare în 2010, dar şi despre cele finalizate în 2009, pot fi găsite la adresa de web: www.impreunapentrufiecare.ro .

Despre Grupul Rompetrol:

Grupul Rompetrol este o companie petrolieră multinaţională, deţinută integral de compania kazahă KazMunayGas, cu majoritatea operaţiunilor şi activelor în Franţa, România, Spania şi Europa de Sud-Est. Principalele activităţi ale Grupului sunt în domeniile rafinare şi marketing/vânzare de produse petroliere, dar şi în operaţiuni adiţionale – explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.
Cu operaţiuni în 12 ţări, Grupul intenţionează să devină unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa şi să obţină o poziţie consolidată în bazinul Mării Negre şi al Mării Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie primă şi produse la standarde europene, în acord cu nevoile consumatorilor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și aproape 60 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

  1. avatar

    Felicitari pentru initiativa; beneficiarii acestor sisteme sunt cei care vin din urma. Panourile fotovoltaice reprezinta solutia de viitor pentru ocnfortul termic.

  2. avatar

    Felicitari pentru initiativa; beneficiarii acestor sisteme sunt cei care vin din urma. Panourile fotovoltaice reprezinta solutia de viitor pentru confortul termic.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.