Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Programul GreenBiz Forum, Bucuresti, 13 octombrie 2009

0

Via StiriONG.ro am aflat despre GreenBiz Forum, un  eveniment destinat afacerilor ecologice, managementului sustenabil şi  practicilor „green” organizat de revista Biz. Aflat la cea de-a doua ediţie, GreenBiz Forum va fi organizat în data de 13 octombrie 2009 la Hotel Intercontinental, Bucureşti.

Programul complet al evenimentului

9.00 – 9.30 Inregistrarea participantilor.

9.30 – 11.00 Sesiunea 1 – Tendinte si modele de succes in businessurile sustenabile

• Cele mai eficiente paradigme despre cum sa gandesti si sa modelezi cu success sistemele unui business sustenabil.
• Principiile de management sustenabil.
• Pericolul Greenwashing si cum poate fi evitat.

Speakeri

Angela Galeta, Senior Project Manager Corporate Responsibility, Vodafone Romania – „Pentru un mediu mai curat – Programul national de reciclare a telefoanelor mobile al Vodafone Romania”
Thierry Gueguen, Operations Director South Eastern Europe, Danone
Radu Vadineanu, Coordonator de proiect, Centrul National pentru Dezvoltare Durabila
11:30 -13:00 Sesiunea 2 – CCCRo: “From Green Business to CSR – walking the talk”

• ISO26000 – Standardele internationale de CSR pentru secolul 21. Dezbatere cu Martin Neureiter, Task Group Leader pentru standardele ISO 26000.
• ISO14000 – Cum arata realitatea din Romania?
• Seria AA1000 – Sustenabilitate, stakeholder engagement, practici de business responsabile social. Tehnici de raportare.
• CSR si Green Business – Programul academic “CSR Manager “ al CCCRo
• Sesiune Q&A

prezentareSpeakeri

Martin Neureiter, Task Group Leader al ISO 26 000 CSR
John J. Aston, General Manager, AstonEco Management
Margareta Nicolau, Managing Director EcoIand

14.00 – 15.30 Sesiunea 3. Proiecte sustenabile si cultura corporatista green in companiile de top. Best Practices.

• Proiecte sustenabile si cultura corporatista green in sectorul auto.
• Proiecte sustenabile si cultura corporatista green in sectorul energetic.
• Proiecte sustenabile si cultura corporatista green in sectorul constructii.
• Proiecte sustenabile si cultura corporatista green in sectorul productie industriala.

16:00 -17:30 Sesiunea 4 – Mese rotunde moderate cu participarea reprezentantilor guvernamentali ONGurilor si sectorului corporate.

• Cum poate schimba conferinta de la Copenhaga politicile de mediu?
• Ecoeficienta sau catre un viitor cu mai putine emisii de carbon.
• Beneficiile economice si sociale ale informarii climaterice
• Cum se poate face constientizarea autoritatilor catre problemele de mediu. Vointa politica fata in fata cu mediul

GreenFair

Cele mai importante ONG-uri green isi prezinta proiectele in desfasurare si ideile de viitor. Solutii la problemele existente, oportunitati de implicare pentru corporatii, intalniri si discutii one-to-one cu cei care pot face diferenta in politicile de mediu din Romania.
Programul complet este disponibil şi aici alături de alte informaţii importante despre eveniment.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.