Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Muză.Muzică.Muzeu II – program pentru grădiniţe şi pentru familii cu copii de 2 – 6 ani

0

Pentru că celor mici le place cel mai mult muzica și pentru că muzica la vârstele fragedele formează cele mai diverse abilități, programele Muză. Muzică. Muzeu organizate de asociația De dragul artei continuă în cadrul Muzeului Național George Enescu de pe Calea Victoriei, nr. 141, Bucureşti.

Programele dedicate grădinițelor se desfășoară în Muzeu, miercuri sau joi, pe bază de programare la email gradinite@dedragulartei.ro, iar programele pentru familii cu copii de 2-6 ani se desfășoară  în unele zile de sfârșit de săptămână, după orarul de mai jos, pe bază de programare în cursul săptămânii în care se desfășoară programul, la email dorothea@dedragulartei.ro.

Iată cele două teme ale programelor: „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” şi „Domnul Do şi Domnişoara La”.  

Tema 1: „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru copiii de 2-3 ani şi 4-6 ani

Fie că sunt acompaniate de flaut, pian sau vioară, jocurile muzicale pentru familii sunt însoțite de muzică valoroasă și accesibilă iar recuzita formată din eșarfe și cercuri colorate ajută la dezinvoltura celor mici sau a părinților acestora. Programul oferă idei de joacă și pentru acasă, pe alte ritmuri dar la fel de spectaculoase.

Tema 2: „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 2-3 ani şi 4-6 ani

Personajele: Domnul Do și domnișoara La însoțesc vizita în muzeu și ajută la perceperea palatului Cantacuzino drept clădire muzicală în care materialele din care e construită vibrează muzica. Partea de atelier constă în organizarea unei mici orchestre cu ajutorul copiilor care vor fi personaje muzicale. Aceleași personaje muzicale aleargă prin ploaie pe sunete de tamburină, deschid uși vechi în sunet de vioară și susțin un concert scurt spre încântarea celor de față.

Ideea proiectului a venit din necesitatea de a le propune copiilor mici programe de muzică, mişcare și instrumente muzicale. Întreaga abordare educativă are drept principală miză creativitatea, iar prin îmbinarea mai multor arte în cadrul aceluiaşi atelier se urmăreşte absorbţia naturală a practicilor şi valorilor artistice de către copiii mici care, în viitor, vor aborda cultura într-o manieră firească, accesibilă şi atractivă. Totul are loc sub îndrumarea specialiştilor în educaţie muzeală şi dans creativ şi cu ajutorul unor muzicieni care vor cânta şi încânta audienţa cu fragmente din lucrări cunoscute ale universului enescian.

Structura programelor:

 • Sâmbătă, 10 noiembrie, ora 10.30,  – „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;
 • Duminică, 11 noiembrie, ora 10.00,  – „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru familii cu copiii de 4-6 ani;
 • Sâmbătă, 17 noiembrie, ora 10.30 – „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru familii cu copiii de 4-6 ani;
 • Duminică, 18 noiembrie, ora 10.30 – „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru familii cu copiii de 2-3 ani.
 • Sâmbătă, 24 noiembrie, ora 10.30 – „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;
 • Duminică, 25 noiembrie, ora 10.30 – „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru familii cu copiii de 4-6 ani;
 • Duminică, 2 decembrie, ora 10.30 – „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru familii cu copiii de 2-3 ani

 

Înscrieri:

Programe pentru grădinițe:

 • se desfășoară în cadrul Muzeului George Enescu, miercuri sau joi, pe bază de programare cu cel puțin 5 zile în avans, la email gradinite@dedragulartei.ro ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor)
 • Taxă de participare: 30 lei/copil, iar grupul trebuie să fie de minim 10 copii.

Programe pentru familii:

 • Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului (începând cu ziua de luni, ora 10.00) la emailul: dorothea@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor și este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului).
 • Taxă de participare:
  • 60 lei/familie formată din doi membri (părinte și copil),
  • 80 lei/familie formată din trei membri,
  •  90 lei/ familie formată din patru membri etc.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.