Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lupte de Mini-Sumo, între roboţi, la INFOMATRIX 2011

0

Tehnologia viitorului transpusă prin sisteme IT şi lupte între roboţei, la cea de-a 9-a ediţie a Concursului Internaţional de Proiecte Informatice – INFOMATRIX

Pe 6 şi 7 mai, în Capitală, 250 de liceeni şi studenţi din 38 de ţări se întrec în roboţi şi tehnologie IT

250 de liceeni si studenţi, organizaţi în echipe din 38 de ţări sunt asteptaţi să concureze între 5 şi 9 mai a.c. în campusul International School of Bucharest (Şoseaua Gara Căţelu nr. 1R), în etapa finală a Concursului Internaţional de Proiecte IT InfoMatrix 2011, organizat de LUMINA Instituţii de Învăţământ în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Astfel, cea de-a 9-a ediţie a InfoMatrix se va termina printr-o ultimă evaluare a 126 de proiecte finaliste (25 româneşti şi 101 internaţionale), de către un juriu de specialitate şi prin prezentarea acestora publicului larg, în cadrul unei expoziţii care va avea loc pe 6 şi 7 mai a.c., între orele 11:00 şi 19:00.

Cele 126 de proiecte din cadrul etapei finale a concursului au fost selecţionate din peste 500 de proiecte înscrise în concurs în perioada octombrie 2010 – martie 2011. Printre proiectele expuse în Capitală, se numără şi finalistele concursurilor InfoMatrix desfăşurate, după modelul românesc, în Mexic, Hong Kong şi Ucraina, între lunile ianuarie şi aprilie, a.c.

 

În cadrul evenimentului vor fi prezentate proiecte înregistrate la patru categorii de concurs şi o categorie extra concurs:

  • “Artă Computerizată“ (29 proiecte finaliste – categorie de concurs),
  • “ Conţinut digital” cu tema „God vs. Evil” (27 proiecte finaliste – categorie de concurs),
  • “Programare” (27 proiecte finaliste – categorie de concurs),
  • “Programare computerizată” (crearea unui software de control şi cooperare cu un dispozitiv electronic-mecanic – 19 proiecte finaliste – categorie de concurs),
  • “Robotică” (categorie extra concurs, o noutate a Infomatrix 2011 – 24 de roboţi înscrişi; „ Robotică” este o categorie specială ce cuprinde roboţii care se vor lupta în competiţii de mini-sumo).

Noutatea ediţiei 2011 a InfoMatrix devine astfel categoria „Robotică”, în cadrul căreia se vor organiza competiţii de mini-sumo (lupte între roboţei). Luptele robotice se vor desfăşura într-un ring special amenajat.

Expoziţia InfoMatrix 2011, din 6 şi 7 mai a.c. va cuprinde şi alte proiecte şi dispozitive aplicabile în toate segmentele vieţii sociale şi în multe domenii de activitate care folosesc tehnologia IT: construcţii, locuinţă, protecţia mediului şi animalelor, educaţie, transport, etc.

Pe parcursul zilelor InfoMatrix 2011 toate cele 126 de proiecte finaliste, prezente în expoziţie vor fi evaluate de către un juriu de specialitate format din ingineri informaticieni, profesori universitari, programatori şi web designeri.

Cele mai bune proiecte finaliste  la cele patru categorii de concurs, atat la secţiunea “studenţi” cât şi la secţiunea “elevi de liceu” vor fi premiate în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 9 mai a.c., la Palatul Naţional al Copiilor.

——-

Despre: Ediţia InfoMatrix 2011 a debutat încă din luna octombrie a anului trecut şi se desfăşoară până pe 9 mai a.c. pe parcursul a patru etape distincte: a) înscrierea şi înregistrarea proiectelor de către liceeni (14 – 19 ani) şi studenţi (15 octombrie 2010 – 25 martie 2011), b) evaluarea şi selectarea pentru faza finală a celor mai bune proiecte (25 -30 martie  2011), d) etapa finală desfăşurat­­ă, între 5 şi 9 mai a.c. şi care cuprinde selecţia, expunerea şi premierea celor mai bune proiecte internaţionale precum şi a celor mai bune proiecte româneşti, în număr de 25, selecţionate în faza naţională a INFOMATRIX 2011, desfăşurată la Universitatea Europei de Sud-Est Lumina, pe 7 şi 8 aprilie 2011.

Până în prezent s-au desfăşurat etapele de înscriere şi de evaluare a proiectelor a peste 1000 de liceeni şi studenţi din 38 de ţări. Dintre acestea, organizatori au selectat 126 de proiecte, care se vor regăsi în expoziţia finală deschisă publicului pe 6 şi 7 mai  2011.

Ţările reprezentate în finala InfoMatrix 2011, desfăşurată la Bucureşti sunt: România, Mexic, Turcia, Arabia Saudita, Azerbaijan, Afganistan, Albania, Australia, Belarus, Bosnia şi Herţegovina, Burkina Faso, Camerun, Cehia, Ecuador, Georgia, India,  Indonezia, Iran, Iraq, Italia, Kazakhstan, Kenya, Kirghistan, Macedonia, Malaezia, Moldova, Myanmar, Polonia, Serbia, Tajikistan, Tanzania,  Thailanda, Turkmenistan, Ucraina, SUA, Vietnam, Yemen, Hong Kong.

Informaţii detaliate despre secţiunile concursului şi criteriile de preselecţie a lucrărilor înregistrate se regăsesc pe www.infomatrix.ro

Despre: LUMINA INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT este un grup de instituţii de învăţământ particular care asigură instruirea copiilor din învăţământul preuniversitar în şcoli private.

Din cadrul grupului LUMINA Instituţii de Învăţământ fac parte: Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (www.ichb.ro), Liceul Internaţional de Informatică – Constanţa (www.ichc.ro), International School of Bucharest (www.isb.ro), Universitatea Europei de Sud-Est Lumina, Şcoala Spectrum Bucureşti (www.scoalaspectrum.ro), Şcoala Spectrum Constanţa, (www.scoalaspectrum.ro), Şcoala Spectrum Ploieşti, Şcoala Spectrum Iaşi, Şcoala Spectrum Cluj, Şcoala Spectrum Timişoara.

Şcolile din cadrul Lumina Instituţii de Învăţământ oferă servicii de educaţie pentru orice grupă de varsta de la 3 la 19 ani, în cadrul cursurilor de zi.

Şcolile Lumina cuprind toate ciclurile de învăţământ preuniversitar: preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.

Copiii învaţă potrivit curriculum-ului românesc, în cadrul Liceelor Internaţionale de Informatică din Bucureşti şi Constanţa, dar şi în Şcolile Spectrum din Bucuresti,  Constanţa, Ploieşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi după curriculum-ul britanic la Şcoala Internaţională Bucureşti (The International School of Bucharest).

Liceele Internaţionale de Informatică din Bucureşti şi Constanţa au predare în limba engleza la materiile: informatică, matematică, fizică, biologie, chimie şi engleză.
The International School of Bucharest oferă predare integrală în limba engleză cu profesori vorbitori nativi ai acestei limbi.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.