Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Liceenii intră din nou în muzee – “5 Licee 5 Muzee”, ediţia a 6-a

0

Marti, 26 februarie 2013, ora 11:00,  in Sala de Festivitati a Colegiului Economic “A.D. Xenopol” Bucuresti incepe editia a 6-a a proiectului “5 Licee 5 Muzee”, care debuteaza cu o conferinta de lansare ce ii va aduce impreuna pe toti participantii la aceasta etapa – elevi, profesori si organizatori.

5 licee 5 muzee „5 Licee 5 Muzee” este un proiect educational dedicat elevilor de liceu , prin care se doreste incurajarea participarii tinerilorla manifestari culturale. Elevii din 5 licee din Capitala vor beneficia de vizite gratuite la cateva muzee din Bucuresti, fiind provocati si la un concurs online de cultura generala.

Fundatia ECDL ROMANIA alaturi de partenerii sai, Primaria Municipiului Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti va invita marti, 26 februarie, la evenimentul de deschidere a celei de a 6-a editii.

„5 Licee 5 Muzee” si-a propus declansarea unei „epidemii sociale” de vizitare a muzeelor in randul tinerilor, sub forma unui concurs intre 5 licee din capitala. Lansat in anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atat in randul elevilor, dar si a profesorilor si astfel organizatorii impreuna cu muzeele implicate au fost incurajati sa continue programul si astfel si in acest an o noua grupa de 250 de liceeni vor avea acces gratuit la 5 muzee din Bucuresti.

Conferinta de lansare a celei de a 6-a editii a proiectului educational va avea loc marti, 26 februarie,  incepand cu ora 11:00 in sala de festivitati a Colegiului Economic “A.D. Xenopol” din Bucuresti. La eveniment vor fi prezenti reprezentanti ai organizatorilor (Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si Fundatia ECDL ROMANIA) alaturi de elevii si profesorii invitati sa ia parte la aceasta editie precum si reprezentanti ai celor 5 muzee participante, care le vor prezenta elevilor ofertele lor de anul acesta.

La cea de a 6-a editie a proiectului vor fi implicati 250 de elevi din 5 licee din Bucuresti:

  • Liceul de Metrologie „Traian Vuia”, Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara „D. Motoc”, Colegiul Economic „A.D. Xenopol” si Colegiul Tehnic „Mircea cel Batran”.

 

Cele 5 muzee care au avut amabilitatea sa raspunda invitatiei de a participa la proiect sunt:

  • Muzeul de Arta Veche Apuseana “ Ing. Dumitru Furnica – Minovici “, Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” si Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I” .

 

In cadrul conferintei se va lansa si un al doilea concurs pentru elevi cu tema „5 motive in 5 minute” prin care tinerii sunt incurajati sa realizeze un material video de prezentare pentru unul dintre muzeele implicate in program.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.