Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Istoria aviației în Plaza România din București

0

 Plaza România va găzdui în acest weekend, 31 august – 2 septembrie, cu ocazia ”Zilei Aerofilateliei Românești”, o expoziție cu timbre, colițe, stampile și plicuri care marchează cele mai importante evenimente aviatice ale istoriei României. Anul acesta ștampila “Zilei Aerofilateliei Românești” este dedicată lui Aurel Vlaicu, pentru mitingurile aviatice desfășurate acum un secol de la Cernăuți la Vrset și de la Giurgiu la Deva.

Printre cele mai însemnate momente celebrate se regăsesc împlinirea a 100 de ani de la înființarea aeroportului Băneasa de către prințul George Valentin Bibescu, 100 de ani de la mitingurile aviatice ale marelui patriot Aurel Vlaicu, 90 de ani de la realizarea primei linii aeriene transcontinentale internaționale pentru pasageri, mărfuri și poștă din lume dar și aterizarea primului avion al Companiei Franco-Române de Navigație Aeriană de la Paris, 80 de ani de la realizarea recordului mondial absolut la parașutism de către Smaranda Brăescu la Sacramento din SUA.

Pe plan național, în 1926 se inaugurează liniile aeriene București – Galați – Iași și București – Galați – Chișinău, iar de la 1 septembrie 1928 putem vorbi de curse aeriene cu program regulat. Cu aceasta ocazie a fost emisă și prima serie de mărci poștale cu subiect aviatic denumită C.RAIU, în amintirea aviatorului Craiu Vasile.

Partenerul evenimentului este Fundația Culturală BARTOC, care promovează istoria aviației, aerofilateliei românesti și universale.

 

 

Grupul Anchor este prezent în România din 1997 fiind unul dintre cei mai puternici jucători de pe piață,  având în portofoliul său proiecte de retail, residence și clădiri de birouri. Printre realizările Anchor Grup în România se numără Bucureşti Mall și Plaza România, dar și Shopping MallDova, centru comercial deschis în Chişinău, Republica Moldova, Anchor Plaza, prima clădire de birouri de clasă A integrată cu un centru comercial, InCity Residences, ansamblu rezidenţial situat în centrul oraşului și un cinematograf, Movieplex. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la circa 250 milioane euro, continuându-se activ dezvoltarea unor proiecte de anvergură şi extinderea platformei de servicii.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.