Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Inveti bine? Bravo! (initiativa de actiune caritabila)

0

PREZENTAREA UNEI INIŢIATIVE DE ACŢIUNI CARITABILE

Cine suntem?

Un grup format din câteva zeci de persoane (fără personalitate juridică) care şi-a propus în vara lui 2009 să încerce iniţierea unor acţiuni caritabile.

Care este obiectivul?
Sprijinirea la învăţătură a copiilor cu potenţial, dar fără posibilităţi materiale de a-şi realiza acest potenţial.

Care sunt proiectele finalizate şi în derulare?

Proiectul 1 (septembrie 2009) a fost finalizat şi a constat în: (i) dotarea cu material didactic şi recreativ a grădiniţei din satul Plopi (Insula Mare a Brăilei) şi (ii) reconstruirea sobei din această grădiniţă. Cost proiect: circa 900 RON.

Proiectul 2 (început în noiembrie 2009): identificarea unor cazuri concrete de copii cu potenţial şcolar, dar fără posibilităţi materiale. Au fost selectaţi 9 elevi din şcoala satului Ţăcău (Insula Mare a Brăilei) ce vor fi sprijiniţi cu material didactic pe parcursul anului şcolar 2009-2010. Sprijinul va fi acordat în trei etape. Etapa 1 a fost finalizată pe 2 decembrie şi a constat în achiziţionarea de enciclopedii, atlase, dicţionare, cărţi de literatură şcolară etc. Etapele 2 şi 3 sunt preconizate a se derula în februarie şi aprilie 2010. Costul estimativ al proiectului: circa 1600 RON.

proiect3_afis_premiiProiectul 3 (iunie 2010): premierea copiilor cu cele mai bune rezultate la învăţătură dintr-o anumită şcoală. Prima şcoală aleasă a fost cea din Ţăcău. Anexat este un afiş cu premiile pe care intenţionăm să le acordăm. Costul estimativ al proiectului: circa 1000 RON.

Care sunt proiectele viitoare?

Derularea proiectelor 1-3 într-o nouă locaţie, mai apropiată de Bucureşti (începere din decembrie 2009). Bugetul estimat pentru fiecare nouă locaţie: circa 3500 RON.

Donarea unui fond de carte bibliotecilor din cadrul şcolilor ce nu au o asemenea bază materială (începutul lui 2010).

Susţinerea financiară a unor copii performanţi care termină şcoala gimnazială şi care ar dori să-şi continue studiile la liceu, dar starea materială nu o permite (septembrie 2010).

Cum puteţi să vă alăturaţi nouă?

Orice contribuţie bănească este binevenită: cont nr. RO79RZBR0000060012164711, deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Victoria pe numele Antoaneta Alexe –Padina.
Orice altă formă de contribuţie decât cea bănească (donare cărţi, jucării, luarea unor copii într-o scurtă excursie în care să li se arate şi o altă lume decât cea în care trăiesc etc.).

Propuneri de proiecte şi identificarea de cazuri punctuale în care ne putem implica (cu respectarea criteriilor de eligibilitate menţionate).

Pentru informaţii suplimentare, vă stăm cu plăcere la dispoziţie. Coordonatorul acestor acţiuni: Florian Neagu, email: florianneagu_ro@yahoo.com, tel: 0722.60.80.31.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.