Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Florin Iaru și Marius Chivu coordonează atelierul de scriere creativă Rev de Pov 4

0

Înscrierile la cea de-a 4-a ediție a atelierului de scriere creativă organizat de Revista de Povestiri sunt deschise până pe 10 martie, participanții sunt așteptați să trimită o povestire pentru preselecție.

„Noi nu predăm creativitatea, nu se poate preda aşa ceva. Cel mai important lucru pe care eu şi Florin Iaru îl facem e să le arătăm cursanţilor cum trebuie citită literatura. Florin a şi venit cu o expresie: „creative reading”. Nu învăţăm pe nimeni cum să scrie, nu le oferim reţete, modele sau soluţii unice, noi le spunem, atunci cînd e cazul, de ce nu funcţionează ce scriu ei, indiferent de gen, subiect, perspectivă. Nu-i învăţăm să gătească cu toţii acelaşi fel de mîncare, le spunem doar de ce nu e gustoasă şi ce i-a lipsit fiecărei reţete în parte.” (Marius Chivu)

Atelierul din București se va desfășura în perioada 24 martie – 18 mai, cuprinde 16 întâlniri și se adresează scriitorilor debutanți. În premieră, Revista de Povestiri va organiza și un atelier online, pentru cei care nu locuiesc în București, care va fi coordonat de Florin Iaru și va avea 8 ședințe, în perioada 19 mai – 15 iunie.

Atelierul de scriere creativă este unul dintre proiectele prin care asociația culturală Brain Fitness urmărește să crească o comunitate de tineri scriitori și să le dea șansa de a se afirma – prin publicarea în Revista de Povestiri. Au existat și consecințe neașteptate, precum participarea unora dintre absolvenți la cel mai rapid roman colectiv din lume, „Moș Crăciun & Co”, publicat de editura Art și coordonat de tutorii atelierului.

De asemenea, absolvenții au posibilitatea să-și continue antrenamentul într-un fel de cenaclu modern, Creative Writing Sundays, în care scriitorii invitați – Cecilia Ștefănescu, Răzvan Petrescu, Iulian Tănase, Marius Chivu, Florin Iaru și vor mai urma – le dau feedback pe texte și le vorbesc despre scris din experiența lor.

Ce nu ştie lumea e că scriitorul nu cîntă precum ciocîrlia, aşezîndu-se la birou şi scociorîndu-şi fruntea cu degetul. Dimpotrivă, cunoscîndu-şi limitele şi competenţele, e capabil să inventeze stiluri noi şi să modifice sensul comun al realităţii înconjurătoare.” (Florin Iaru)

Pentru mai multe detalii despre atelierul de scriere creativă, intrați aici.

afis_scrierecreativa4

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.