Festival de Flamenco / Bucuresti 4 februarie – 8 martie 2011

0

Ambasada Spaniei în România şi Institutul Cervantes din Bucureşti vă invită la Festivalul Flamenco Clasic şi Noile Genuri, ediţia a II-a – un eveniment dedicat tradiţiei şi actualităţii artei flamenco – ce va avea loc în perioada 4 februarie – 8 martie 2011, în mai multe spaţii culturale ale Capitalei.

După o primă ediţie, primită cu entuziasm de publicul bucureştean, Festivalul de Flamenco revine în Capitală sub noi auspicii; flamenco a fost declarat, alături de Cant de la Sibila din Mallorca şi castellets catalane, parte a Patrimoniului Imaterial al Umanităţii.

Urmează o lună de muzică, dans şi film flamenco, pentru toate vârstele şi iubitorii tuturor genurilor. ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti,  Ateneul Român, Sala Radio şi Cinema „Elvira Popescu“ vor fi gazdele acestui festival.

Trei dintre cei mai buni muzicieni spanioli vor veni de asemenea la Bucureşti: chitaristul José María Gallardo del Rey, pianista Rosa Torres Pardo şi Ara Malikian (armean naturalizat spaniol) acesta din urmă, acompaniat de José Luis Montón, un geniu al chitarei flamenco. În sfârşit, programul festivalului cuprinde o serie de filme, de ficţiune şi documentare, care transpun pe marele ecran arta flamenco-ului.

Programul Festivalului de Flamenco / Bucuresti 4 februarie – 8 martie 2011

via comunicatedepresa.ro

Flamenco en estado puro / Flamenco in stare pura
Tablao flamenco cu Rafael Andujar, Ana Alonso, Juanma Carillo, Jesús Chozas

4, 5, 6 februarie, ora 19.30 / Sala ArCuB (Str. Batişte nr. 14)

Biletele se vor pune în vânzare miercuri, 26 februarie, la Casa de Bilete a ArCuB.

Program:

26-28 februarie, între orele 10.00 – 17.00

31 ianuarie – 6 februarie, între orele 12.00 – 20.00

Rezervări online la adresa rezervari@arcub.ro.

Recital de chitară: Noua muzică spaniolă cu José María Gallardo del Rey – chitară și Roberto Vozmediano – percuție
9 februarie, ora 19.00/ Sala Mare a Ateneului Român (Str. Franklin nr.1, )

Biletele se vor pune în vânzare la Casa de Bilete a Ateneului (Str. Franklin, nº 1, tel .021 315 68 75), respectiv a Societăţii Române de Radiodifuziune, cu o săptămână înainte de fiecare concert.

Recital de chitară: Iberia, solist José María Gallardo del Rey – chitară
10 februarie, ora 19.00 / Sala Radio (Str. G-ral. Berthelot, 60-64)
Biletele se pun în vânzare la Casa de Bilete a Radiodifuziunii (Str. G-ral Berthelot 60-64, tel. 021-314.68.00) și prin reteaua Eventim.

Suita Spaniolă – recitalul pianistei Rosa Torres Pardo

16 februarie, ora 19.00 / Sala Mare a Ateneului Român

Biletele se vor pune în vânzare la Casa de Bilete a Ateneului (Str. Franklin, nº 1, tel .021 315 68 75), cu o săptămână înainte de recital.

Duo de vioară şi chitară – flamenco fusion cu Ara Malikian şi José Luis Montón

21, 22 februarie, ora 19.00 / Sala Radio (G-ral. Berthelot 60-64)

Biletele se pun în vânzare la Casa de Bilete a Radiodifuziunii (Str. G-ral Berthelot 60-64, tel. 021-314.68.00) și prin reteaua Eventim.

Asignatura Flamenca / Cursul de Flamenco

Concert de pop-flamenco cu grupul Soniquete de Jerez

26, 27 februarie, ora 19.30 / Sala ArCuB (Str. Batişte nr. 14)

Biletele se vor pune în vânzare miercuri. 26 februarie 2011, la Casa de bilete a ArCuB

Program:

7-21 februarie, între orele 10.00 – 17.00

21-26 februarie, între orele 12.00 – 20.00

Rezervări online la adresa rezervari@arcub.ro.

Flamenco en el cine/ Flamenco în film

Ciclu de filme de fictiune si documentare despre flamenco

4-8 martie, Cinema Elvira Popescu, Institutul Francez (Bd. Dacia, 77)

Biletele se vor pune în vânzare la casa de bilete a cinematografului, înaintea fiecărei proiecții din program.

4 martie, ora 19.00 – La leyenda del tiempo (Isaki Lacuesta, 2006)

5 martie, ora 18.00 – Los tarantos (Francisco Rovira Beleta, 1963)

5 martie, ora 20.00 – Alma Gitana (Chuz Gutierrez, 1995)

6 martie, ora 18.00 – El amor brujo (Francisco Rovira Beleta, 1967)

6 martie, ora 20.00 – Camarón (Jaime Chavarri, 2005)

7 martie, ora 18.00 – La leyenda del tiempo

7 martie, ora 20.00 – Vida y color (Santiago Tabernero, 2005)

8 martie ora, 18.00 – Alma Gitana

8 martie ora 20.00 – Camarón

Organizatori: Ministerul pentru Afaceri Externe şi Cooperare din Spania şi Institutul Cervantes din Bucureşti
Parteneri: Agencia Andaluza de Flamenco, Primăria şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti prin ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale, Filarmonica „George Enescu“,  Institutul Francez – Ambasada Franţei la Bucureşti, Radio România Cultural

Coproducător: TVR
Transportator oficial: Tarom
Sponsor unic pentru Republica Moldova: Red Unión Fenosa
Sponsori principali: Bamesa Oţel S.A., HappyTour, Grupo Puentes, Radisson Hotel Bucureşti, Roca
Sponsori: Azvi, La Caixa, CIALT, DYTRAS, Hercesa, HL1, INOCSA
Susţinător: Piraeus Bank
Colaboratori: Acciona Ingeniería, AFIRMA, Alioli, ASEL, Avantia, Bogaris, Grupo Contrat, Copisa, Cosercon, Eusma, Ezentis, FCC, Ferbu, GEA PRASA, GIS Group, Granvía, OHL
Parteneri media: Adevărul Literar şi Artistic, Observator Cultural, Dilema, LiterNet.ro, Metropotam.ro, Onlinegallery.ro, Port.ro, RFI, Şapte Seri, Radio România Muzical, România Liberă.

Despre Institutul Cervantes Bucuresti

Institutul Cervantes este institutia publica creata de Spania in 1991 pentru promovarea si difuzarea culturii spaniole si hispanoamericane. Institutul Cervantes din Bucuresti organizeaza cursuri pentru invatarea limbii spaniole, examene de atestare a cunostintelor de limba spaniola cu recunoastere internationala (DELE), activitati culturale si pune la dispozitia celor interesati o biblioteca specializata cu peste 25000 de titluri.

foto Florin Ghinda, 2006

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 50 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.