Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Divan Film Festival prezintă 47 de pelicule, între 19 şi 26 august

0

Divanul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară aduce pe malul Dunării, în portul cultural Cetate, 47 de filme – 14 lungmetraje şi 33 de scurtmetraje -, în perioada 19 – 26 august.

Filmele de anul acesta vin din zece ţări: Rusia, Slovenia, Bosnia, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Albania, Turcia, Cipru şi România.

„Am dedicat această ediţie unui generic provocator, «Evadarea din Balcani», care este şi tema simpozionului internaţional ce se va desfăşura în cadrul festivalului şi la care vor participa specialişti din şase ţări. În concepţia noastră, «Evadarea din Balcani» presupune mai puţin «escapism» (ilustrat de filme din genuri importate, precum westernul sau filmul SF), cât o depăşire a ideilor noastre preconcepute despre Balcani”, a declarat Marian Ţuţui, directorul artistic al Divanului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară.

Divan Film Festival prezintă şi filme la care au lucrat artişti români. În acest sens, va fi prezentat lungmetrajul de ficţiune bulgar „Shelter/ Adăpost”, care a obţinut mai multe premii în 2010. Regizorul Dragomir Sholev a colaborat la realizarea acestui film cu Răzvan Rădulescu, care a fost coscenarist. De asemenea, scurtmetrajul macedonean „Faţa” (2010, regia Stefan Sidovski) îl are ca producător pe Aleksander Zikov, absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC ) în urmă cu trei ani, care va fi prezent la proiecţie împreună cu regizorul filmului. La rândul său, scurtmetrajul albanez „Ultima zi a lui Loro Shestani” (2011) este realizat de un regizor absolvent al UNATC, Sokol Keraj, iar operatorul este român, Peter Velciov.

Divanul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară este organizat de Fundaţia pentru Poezie „Mircea Dinescu”, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Consiliului Judeţean Dolj şi Primăriei Cetate (Dolj).

 

Mai multe detalii aici si/sau pe contul de Facebook al evenimentului.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.