Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dialog despre elite si publicurile lor

1

Mâine, marţi, 6 octombrie 2009, între 2 şi 4 după-amiaza se anunţă un eveniment interesant în mediul online. Cosmin Alexandru îl va avea invitat pe Horia Roman-Patapievici pentru un dialog despre elite şi publicurile lor în România de azi. Dialogul va îmbrăca forma unui live-chat pe site-ul wall-street.ro

Dialog despre elite şi publicurile lor în România de azi (Cosmin Alexandru şi Horia Roman-Patapievici)

Dialogul va îmbrăca forma unui live-chat şi e un nou episod al parteneriatului între Asociaţia Erudio şi site-ul wall-street.ro. Ca punct de plecare al discuţiei este articolul „Ce fel de elite si pentru cine?”

„Ce fel de elite si pentru cine?”

„Pentru ca notiunea de leadership sa devina un fapt e nevoie de cel putin doi oameni: unul care sa vrea sa conduca si unul care sa vrea sa-l urmeze pe primul. Cand oamenii devin mai multi, rolurile incep sa capete mai multa greutate.Ce face insa o persoana sa merite a fi urmata si ascultata? Oricine poate pretinde locul din frunte? Popularitatea, excentricitatea, indrazneala sunt suficiente pentru ca cineva sa ajunga in postura de model pentru altii? In multe cazuri asa se intampla. Exista un public consistent care doar asta cauta: modele de oameni care ajung la succes repede si aparent usor. Principala conditie e apetenta pentru expunerea publica.”

Continuarea articolului „Ce fel de elite si pentru cine?” este pe site-ul wall-street.ro

(foto Florin Ghindă, Bucureşti, septembrie 2009)

culori

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.