Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Descoperă Bulevardul Magheru: Călătorie în interbelic

0

Fundatia Calea Victoriei va invita sambata, 11 august, ora 18.00 sa descoperiti cladirile interbelice si povestile unui bulevard celebru din centrul orasului: Bulevardul Magheru.

In aceasta expeditie culturala veti fi calauziti de istoricul Anita Sterea. Veti avea ocazia sa descoperi frumusetea cladirilor si monumentelor de pe Bulevardul Magheru si veti afla povestea oamenilor care le-au construit si momentele memorabile petrecute in aceasta zona centrala.

Pornind de la kilometrul zero al orasului, aflat in Curtea Bisericii Sfantu Gheorghe – unde se afla moastele domnitorului C. Brancoveanu – plimbarea ne va duce spre piata Universitatii, loc incarcat de istorie si semnificatii, continuind spre ansamblul bulevardelor Balcescu si Magheru, unul dintre cele mai avangardiste din Europa in perioada interbelica. Vom traversa Piata Romana, vom merge apoi spre piata Victoriei, pe bulevardul Lascar Catargiu – una din cele mai frumoase strazi din Bucuresti.

Bulevardele Balcescu si Magheru au reprezentat in interbelic un bulevard unic in Europa, prin modernitatea sa. Era strada care aducea cel mai mult cu arterele americane, cum era 5th Avenue. Cladirile inalte, geometrice, luau locul arhitecturii clasice, intr-un experiment arhitectonic rar intalnit in Europa.

Bulevardul Magheru reprezinta artera cea mai circulata a Bucurestilor, pe care zilnic trecem, fara sa ii cunoastem istoria. Marile Bulevarde, I. C. Bratianu, Magheru, Lascar Catargiu, fiecare cu stilul sau arhitectural diferit, reprezinta cel mai bine spiritul eclectic, plin de contraste si surprize, al Bucurestilor.

Cladirile, palatele si locurile pe linga care vom trece si despre care vom povesti sint: Biserica Baraţia, Biserica Sfantu Gheorghe, kilometrul zero, ansamblul Coltea, Palatul Ministerului Agriculturii, Palatul Suţu, Palatul Universitatii, Hotel Ambasador,  Biserica Italiana, Blocul ARO, Casa lui D.A.Sturdza (Libraria Carturesti),  Piata Romana, spectaculoasele case de pe Bulevardul Lascar Catargiu, Observatorul Astronomic, Palatul Bratianu.

Cei care va vor conduce in aceasta calatorie in spatiu si timp sint tineri istorici, indragostiti de orasul vechi. Va propunem sa cunoastem mai bine locurile frumoase din Bucuresti si istoria lor pentru a putea intelege ce este valoros in oras si merita sa fie protejat de invazia blocurilor de sticla si de ignoranta.


Lector: Anita Sterea

Data: 11 August 2012; Ora: 18:00

Cost: 30 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 25 ron

Locatie: punct de pornire: Biserica Baratia

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.