Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de ERGOTERAPIE dedicat persoanelor cu dizabilități și bolnavilor cronici

0

INSERT inaugurează Atelier de ergoterapie

Asociația Handicapaților Somatici din România inaugurează un atelier de ergoterapie dedicat persoanelor cu dizabilități și bolnavilor cronici. Atelierul este organizat în cadrul proiectului strategic INSERT, iar prima sesiune va avea loc marți, 15 ianuarie 2013. Lista doritorilor de a participa la atelier este deschisă. Nu există criterii de selecție! Entuziasmul, disponibilitatea și voința sunt ingredientele pe care mizăm în sesiunile de creație din cadrul atelierului de ergoterapie.

Atelier de ergoterapie – creație, socializare și conștientizare

Conceput drept o metodă de terapie psihică și spirituală, atelierul de ergoterapie oferă un cadru ideal de socializare și formare a abilităților de muncă. Echipa INSERT, cot la cot cu voluntarii proiectului, vor coordona diverse activități tematice, precum: hand-made (broșe, decorațiuni, mărțișoare etc.) sau gravură (felicitări). Participanții la atelier vor avea ocazia să-și pună în aplicare creativitatea, să meșteșugărească lucruri practice din materiale reciclabile și să se bucure de rezultatul muncii lor.

Atelier de ergoterapie – debut cu sesiuni dedicate sărbătorilor primăverii

Atelierul debutează cu o sesiune de activități creative dedicate sărbătorilor primăverii, în care se vor confecționa mărțișoare, ornamente florale, Broșe-cadou, etc. AHSR asigură toate materialele necesare, precum și un cadru prietenos, plin de inspirație. Atelierul de ergoterapie va fi deschis în fiecare zi de marți, la sediul Asociației Handicapaților Somatici din România, din Calea Moșilor nr.113, București.

Cei interesați se pot înscrie pe e-mail: insert@ahsr-crrs.ro sau la numărul de telefon: 0721 361 521.

Atelier de ergoterapie – A 7.1.2 din cadrul proiectului INSERT

AHSRAtelierul de ergoterapie este cireașa de pe tort din cadrul Acțiunii 7.1.2 – Implementarea campaniei de informare și cresterea notorietății în rândul persoanelor cu dizabilități și familiile lor în conformitate cu planul agreat. INSERT – ”Construirea unei rețele de reabilitare și integrare profesională pentru persoanele cu dizabilități din România, în vederea îmbunătățirii accesului acestora pe piața muncii”,cod proiect POSDRU 96/6.2/S/55474, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-20013, Axa prioritară 6 – ”Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.2 – „Împreună pe piaţa muncii”. Website: www.reinsert.eu

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.