Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de creatie “Sticla Fuzionata” – Primul workshop din Romania are loc la Braila

0

Mestesugul prelucrarii sticlei are o indelungata traditie in spatiul romanesc. Evidente  istorice ale dezvoltarii mestesugului prelucrarii sticlei  exista in zona Constanta si constau  mai precis in obiecte de sticla si in  urme ale unor cuptoare de topit sticla.  Metoda de realizare de obiecte de sticla prin tehnica fuzionarii sticlei, datand din mileniul III i.Hr.,  a fost utilizata anterior descoperirii procedeului de fasonare a sticlei prin suflare. Tehnica de fuziune a sticlei a redevenit populara in prima parte a sec. XX.

In perioada 04.08.2014-07.08.2014 , in intervalul orar 9-11, are loc la Braila primul workshop din Romania, avand ca tema crearea de obiecte din sticla folosind tehnica fuziunii. Atelierul de sticlarie are loc in cadrul manifestarii unice si deja cunoscute “Clubul de vacanta” activitate organizata de Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila. In cadrul atelierului, participantii vor putea  realiza bijuterii, creaturi fabuloase  din sticla si  minivitralii. In acelasi timp, se va valoriza conceptul de upcycling prin crearea de obiecte unice si interesante  folosind drept materie prima ambalajele din sticla.

w1

Creatiile artistilor sticlari vor putea fi vizionate in cadrul expozitiei care va avea loc in data de 13.08.2014  si va fi gazduita de Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila.

Vezi AICI imagini din cadrul workshopului de creatie „Sticla fuzionata”.

Detalii despre tehnica fuzionarii sticlei si a turnarii sticlei: http://universul-de-sticla.blogspot.ro/

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.