Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

88 de elevi de liceu din Bucureşti au gândit un mod inovator de a explica pe înţelesul tuturor un produs de asigurări dedicat studiilor

0

88 de elevi de liceu din Bucureşti au participat sâmbătă la prima ediţie din acest an şcolar a Creativity & Innovation Challenge şi în echipă au identificat un mod inovator de a le explica  părinţilor sau viitorilor părinţi cum pot asigura educaţia copiilor lor.

 

Soluţiile propuse de elevii participanţi din 16 licee, ajutaţi de şapte consultanţi voluntari de la BCR Asigurări de Viaţă, au oferit câteva concluzii pertinente: tinerii consideră că educaţia familiilor tinere este foarte importantă şi de aceea s-au gândit să organizeze sesiuni de informare pentru viitoarele şi tinerele mămici, privind nevoia asigurării educaţiei copiilor.

Consultanţii voluntarii au împărtăşit din experienţa lor profesională, implicându-se în formularea soluţiilor finale propuse de echipele din competiţie. Participanţii au apelat cu încredere la ajutorul lor pentru informaţiile şi sfaturile de care au avut nevoie în probleme de finanţare, comunicare, marketing.

Criteriile de jurizare ale soluţiilor au vizat modul în care tinerii s-au raportat la: identificarea nevoii şi a grupului-ţintă, originalitatea, fezabilitatea, planul de comunicare şi strategia de promovare a soluţiei oferite şi modul de prezentare în faţa juriului.

O experienţă unică şi care te ajută să te formezi pentru viitor. Am avut ocazia să vorbesc cu consultanţii de la BCR Asigurări de Viaţă, care mi-au dat sfaturi practice”, a declarat una dintre elevele participante.

A fost un eveniment interesant, care a necesitat un mare grad de concentrare, şi consider că subiectul a fost ales foarte bine”, a afirmat unul dintre elevii participanţi.

În primul rând, am petrecut o zi minunată alături de elevi şi suntem foarte încântaţi de ceea ce a generat acest eveniment în rândul lor: creativitate, implicare, spirit de echipă. Evenimentul Creativity & Innovation Challenge face parte din programul de voluntariat Social Active Day, iniţiat de acţionarul majoritar al companiei noastre – Vienna Insurance Group – şi a reprezentat un bun prilej pentru a interacţiona cu generaţia de mâine, o oportunitate de a stimula spiritul antreprenorial al tinerilor. Componenta antreprenorială a acestei acţiuni implementate împreună cu Junior Achievement România vizează, de fapt, dezvoltarea în rândul tinerilor a unui comportament activ, creativ şi novator, vizionar, capabil să genereze idei, să comunice, să dezvolte şi să susţină proiecte cu aplicabilitate practică în mediul de business. Pe scurt, ziua de astăzi a fost un succes!” spune doamna Florina Vizinteanu, Preşedinte Directorat BCR Asigurări de Viaţă Vienna Insurance Group.

Evenimentul, găzduit de Şcoala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu din Bucureşti, este primul Creativity & Innovation Challenge realizat de Junior Achievement România în anul şcolar 2012 – 2013. Programul se defăşoară la nivel european în 13 ţări, ca parte dintr-o iniţiativă pentru dezvoltarea creativităţii şi a spiritului antreprenorial al tinerilor. Elevii au parte de o experienţă intensă de învăţare, folosindu-şi creativitatea pentru a găsi soluţii la probleme reale de business.

Instituţiile de învăţământ participante

 • COLEGIU CATOLIC SF. IOSIF
 • COLEGIUL ECONOMIC HERMES
 • COLEGIUL ECONOMIC VIRGIL MADGEARU
 • COLEGIUL NAŢIONAL DE ARTE DINU LIPATTI
 • COLEGIUL NAŢIONAL DE INFORMATICĂ TUDOR VIANU
 • COLEGIUL NAŢIONAL EMIL RACOVIŢĂ
 • COLEGIUL NAŢIONAL GHEORGHE LAZĂR
 • COLEGIUL NAŢIONAL I.L. CARAGIALE
 • COLEGIUL NAŢIONAL ION CREANGĂ
 • COLEGIUL NAŢIONAL IULIA HASDEU
 • COLEGIUL NAŢIONAL MIHAI EMINESCU
 • COLEGIUL NAŢIONAL SFÂNTUL SAVA
 • COLEGIUL NAŢIONAL SPIRU HARET
 • COLEGIUL TEHNIC PETRU RAREŞ
 • LICEUL TEORETIC MIGUEL DE CERVANTES
 • ŞCOALA SUPERIOARĂ COMERCIALĂ N. KRETZULESCU

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.