Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

4 scoli reabilitate de Petrom, proiectul „Construim pentru Viitor”

1

Banii din petrol merg spre educaţie!

4 şcoli din judeţele Teleorman, Salaj, Dolj si Arges au fost reabilitate şi dotate cu mobilier, calculatoare şi cărţi în cadrul unui proiect derulat de compania Petrom. Deşi este un an dificil din punct de vedere economic poate că genul acesta de iniţiative merită să fie replicate şi de către alte organizaţii din România.
„Dupa trei luni de la demararea lucrarilor, patru scoli din mediul rural au fost complet reabilitate si dotate cu mobilier, calculatoare si carti in cadrul proiectului Petrom Construim pentru Viitor„. In acest fel, 180 de copii din Teleorman, Salaj, Dolj si Arges vor invata la toamna in scoli noi. Pentru siguranta copiilor, unitatile de invatamant au fost imprejmuite cu gard si poarta de acces, s-au creat alei, locuri de joaca si terenuri de sport. Investitia Petrom s-a ridicat la peste 600.000 de euro. conform Romania Libera.
Despre programul „Construim pentru viitor” am mai scris şi noi în trecut, dar avem informaţii şi pe site-ul responsabilitatesociala.ro

Programul este parte a platformei de responsabilitate sociala „Petrom: Respect pentru Viitor”. In cadrul „Construim pentru viitor”, in perioada 2007-2008, au fost construite 7 case la Radauti si Moinesti. Alte 60 de case au fost renovate in Comanesti, Asau, Dofteana, Darmanesti si Moinesti. De acestea beneficiaza aproximativ 130 de persoane.”
RomaniaPozitiva salută acest proiect! 🙂

(foto Florin Ghinda, Bucuresti 2009)

casa

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    da romania saluta acest proiect….ei fura sute de miliane de euro si ne „mituiesc” cu 4 scoli
    PENIBIL

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.