Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

12 milioane de euro, Muzeul Regiunii Porţile de Fier

0

Veşti bune de pe „frontul de Vest”:) Prin intermediul unui proiect de 12 milioane de euro se va reabilita Muzeul Regiunii Porţile de Fier de la Mehedinţi!


„În urmă cu ceva timp, Consiliul Judeţean Mehedinţi a depus un proiect de finanţare privind modernizarea Muze­ului Regiunii Porţilor de Fier. În prezent, instituţia, una dintre cele mai importante obiective turistice din Mehe­dinţi, datorită monumentelor de valoare pe care le are, se află într-o stare avansată de degradare. În apropierea ves­titului picior al podului lui Traian, construit de Apolodor din Damasc, care în trecut făcea legătura dintre cele două maluri ale Dunării, este plin de peturi aruncate de turişti la voia întâmplării. Castrul ro­man şi Termele Drobeta sunt inundate de buruieni. Cu toate eforturile pe care le depun angajaţii instituţiei, în frunte cu noul director al Muzeului, dr. Sorina Matacă, curtea in­terioară a instituţiei nu arată aşa cum i-ar sta bine unui spaţiu încărcat de atâta istorie. ” conform ziarului informatiadeseverin.ro

Produs turistic la standarde europene

portile-de-fierProiectul de reabilitare al Muzeului Regiunii Porţile de Fier cuprinde aproape toate monumentele amplasate în interiorul curţii instituţiei. Obiectivul acestuia este va­lorificarea complexului mu­zeistic, clădire de patrimoniu cultural-istoric şi de interes turistic din municipiul Dro­beta-Turnu-Severin, în vederea creării unui produs turistic la standarde europene, care să constituie o atracţie inedită în construirea de itinerarii tu­ristice integrate în circuitul ecoturistic şi cultural intern şi internaţional al coridorului pan-European. Finanţarea pre­supune reabilitarea infra­structurii cultural-istorice exis­tente a complexului Muzeului Regiunii Porţile de Fier (clă­direa Muzeului Regiunii Porţile de Fier) şi dezvoltarea acesteia prin realizarea unui Pavilion multifuncţional (Lapidarium, sală de conferinţe-sim­po­zioa­ne, ateliere meşteşugăreşti tra­diţionale, punct de informare, expoziţii, etc.) şi a unui pavilion anexă (atelier de tâmplărie, atelier de lăcătuşerie şi întreţinere, garaj, depozite diverse, spaţii restaurare şi seră).”

Continuaree pe informatiadeseverin.ro
(fotografia este de la barajul „Porţile de Fier”, august 2009, Florin Ghinda)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.