Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vești bune pentru români de la 70% dintre companii! Ce se va întâmpla cu salariile în 2020?

0

Pentru a începe noul an cu o viziune de ansamblu despre piața muncii, Hipo.ro, portalul de carieră pe care recrutează din 2006 până în prezent 3000 de companii multinaționale și locale, a lansat în luna ianuarie un raport care surprinde cele mei importante schimbări de pe piața forței de muncă din România în 2020.

 

Sondajul a fost realizat în perioada Decembrie 2019 – Ianuarie 2020 pe un eșantion de 449 companii medii și mari din România.

Raportul se adresează persoanelor care vor să fie la curent cu evoluția pieței forței de muncă, candidaților care sunt în căutarea unui job și vor să își crească șansele de angajare, tinerilor care se află la început de carieră sau profesioniștilor și managerilor.

Varianta completă a studiului poate fi descărcată gratuit de pe Hipo.ro: https://bit.ly/2vx5QT1

În 2020, 70% dintre angajatori preconizează creșteri salariale, față de 68% în 2019

Anul 2020 se anunță promițător atât pentru candidații care își caută un job cât și pentru angajații care doresc să facă o schimbare în carieră. Raportul realizat de Hipo.ro confirmă optimismul companiilor privind salariile românilor. Conform respondenților, 15% dintre companii prevăd creșteri salariale de peste 10%, iar 55% dintre acestea susțin că veniturile angajaților vor crește sub 10%. Reprezentanții companiilor sunt de părere în proporție de 29% că salariile se vor păstra constante în 2020 în timp ce 1% prevăd salariale.

Cât se așteaptă candidații să câștige în funcție de industrie

Dacă așteptările salariale ale candidaților entry-level din domeniul Business pornesc de la 2325 RON, pot depăși de 6.000 RON pentru seniorii din domeniu. Juniorii care profesează în domeniul IT&C și Inginerie au pretenții salariale care încep de la 2.500 RON iar acestea cresc considerabil odata cu nivelul de experiență, așadar așteptările profesioniștilor pot trece peste pragul de 8.000 RON. Diferențele devin exponențial mai vizibile odată cu creșterea nivelului de experiență și domeniul de activitate.

Ce salarii oferă angajatorii candidaților cu un nivel de experiență mai mic de 3 ani

Entuziasmul și dorința de dezvoltare profesională a candidaților entry-level sunt calități apreciate de angajatorii care sunt în căutarea acestora, fiind dispuși să îi răsplătească cu pachete salariale atractive pe cei care își doresc să  activeze în domeniul IT (774 EURO). Inginerii pot primi în medie 661 EURO, iar candidații care vorbesc o a doua limbă străină pot câștiga salarii de 582 EURO. Companiile oferă juniorilor din sectorul economic salarii de 531 EURO, iar candidații cu studii socio-umane pot primi 474 EURO. Salariile juniorilor cu studii socio-umane pot crește cu până la 20% pentru cei care vorbesc o limbă străină pe lângă limba engleză.

Care sunt beneficiile extrasalariale pe care le oferă companiile în 2020

Fiindca beneficiile extrasalariale sunt foarte importante pentru candidați, angajatorii devin din ce în ce mai flexibili și țin cont de nevoia angajaților de a-și crea un echilibrul între viața profesională și cea personală, astfel 50% dintre companii le oferă angajaților posibilitatea de a lucra remote, de la o zi până la 10-15 zile pe lună.

Ca și în anii precedenți, principalele beneficii pe care companiile le oferă angajaților sunt tichetele de masă, abonamentul de sănatate la clinici private și programul de lucru flexibil. Printre beneficiile deosebite se numără: prima raportată la profit, al 13-lea salariu, concediu parental plătit 100% pentru tați sau concediul sabatic angajaților cu vechime mare.

Pentru a beneficia de toate informațiile pe care le curpinde raportul Hipo, varianta completă se poate descărca gratuit de pe Hipo.ro: https://bit.ly/2vx5QT1

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 14 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum :

  • hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;
  • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, care are loc la nivel național în București, Timișoara, Constanța, Ploiești, Pitești, Craiova și online, pe hipo.ro;
  • DevTalks, eveniment care reunește 2.000 de profesioniști IT pasionați de Web, Java, Security, Big Data & Cloud, DevOps, Emerging Tech, Product Management, Digital Transformation, Mobile, QA&Testing și SAP
  • Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 250 de tineri români;
  • Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzător instrument de pe piață, care măsoară gradul de atractivitate al brandurilor de angajatori, precum și așteptările pe care candidații le au de la aceștia.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.