TU cum sarbatoresti ZIUA VECINULUI, MAINE?

1

Cu vecinii tăi comunici prin:

a. ţeava comună

b. sudalme şi bătăi în calorifer

c. parcul din faţa blocului când stăm de vorbă să ne mai cunoaştem între noi

Pentru cei care au răspuns c, dar mai ales pentru cei care ar vrea mai mult decât a şi b

Fundaţia PACT, cu sprijinul companiei MIC.RO, organizează în data de 27 mai 2011, în din Bucureşti,Parcul Lumea Copiilor Ziua Vecinului, în cadrul evenimentului european cu acelaşi nume!

Da, da, vineri, sărbătorim ZIUA VECINULUI!

Ştim. Uneori te scoate din sărite. Uită să dea muzica mai încet, uită să mai închidă uşa la lift ori să dea bună ziua.

Alteori, e al naibii de simpatic. Te invită la o bere, îţi dă cu împrumut o sticlă de ulei ori îţi repară instalaţia electrică.

Da, da, de vecinul tău, vorbim.

 

Pentru că, bun sau rău, e totuşi, vecinul tău. Drept pentru care Europa toată s-a gândit să-l sărbătorească. Şi pe el, pentru că e vecinul tău, Şi pe tine, pentru că eşti vecinul lui. Nu zâmbi, vineri, 27 mai, chiar e ZIUA VECINULUI şi chiar e motiv de sărbătoare. Serios vorbind, tu îţi mai aminteşti când ai ieşit ultima dată în parc cu vecinii tăi?

Muzică veche de pe uliţele Bucureştiului de altă dată (trupa “Trei parale”). Tradiţii, dans şi cântec popular (Ansamblul Românaşul de la Palatul Naţional al Copiilor; trupa de dans terapeutic de la Căminul de Asistenţă Socială Fundeni sector 2). Muzică folk (studenţi ai Universităţii de Teatru Spiru Haret). Concurs de pictură între liceenii talentaţi de la Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”. Şi peste toate astea, te aşteptăm cu poveşti. Multe poveşti cu şi despre oameni obişnuiţi, dar deosebiţi, care au avut puterea de a schimba comunitatea în care trăiesc. Alături de vecinii lor. Cam cu astea vă aşteptăm. Şi pe tine şi pe vecinii tăi.

 

Ei, nu-i aşa că te-am convins să îţi iei vecinii şi să sărbătoriţi cu noi?

Avem şi premii pentru cei care organizează ZIUA VECINULUI în comunitatea în care trăiesc: pentru cel mai prietenos eveniment/cu cei mai mulţi participanţi; pentru cel mai distractiv/mai animat eveniment; pentru cel mai creativ/inedit eveniment; şi se vor acorda două premii speciale, pentru cea mai frumoasă poveste scrisă despre eveniment şi cele mai frumoase şi elocvente poze/clip-uri video din timpul evenimentului. Pentru că de ZIUA VECINULUI, Fundaţia PACT lansează concursul cu „PACT pentru Vecinătate”, dincolo de Bucureşti.

În felul acesta, organizaţiile comunitare şi grupurile de initiaţivă pentru dezvoltare comunitară înfiinţate în cei opt ani de activitate a echipei noastre sunt încurajate să organizeze, la rândul lor, ZIUA VECINULUI.

Până acum, 11 localităţi din mediul rural şi mic urban din sudul României s-au înscris în competiţie.

Mai multe detalii pe http://www.european-neighbours-day.com/ şi http://fundatiapact.ro/ro/mid/stiri.html

Cu alte cuvinte, Fundaţia PACT te invită să iei şi tu parte la ZIUA VECINULUI vineri, 27 mai, în Parcul Lumea Copiilor, intrarea dinspre Palatul Copiilor, între orele 17.oo şi 20.oo.

ZIUA VECINULUI este un eveniment de celebrare a vecinătăţii, pe care Fundaţia PACT îl sărbătoreşte anul acesta, în Bucureşti, împreună cu prieteni ai organizaţiei.

ZIUA VECINULUI se sărbătoreşte, la nivel european şi în întreaga lume, în fiecare an, în ultima zi de vineri din luna mai. Sărbătoarea este o iniţiativă a Federaţiei Europene pentru Solidaritate Locală, o organizaţie non-profit cu sediul în Paris, Franţa, fondată în 2005, cu scopul de a dezvolta o reţea de parteneri care doresc să promoveze “un trai mai bun împreună” (în comunitate).

Fundaţia PACT este, în acest an, partener al Federaţiei Europene pentru Solidaritate Locală.

Partenerul Fundaţiei PACT al acestui eveniment este MIC.RO.

Sponsorul evenimentului este TrendyDJ, care ne asigură sonorizarea.

Peste 10 milioane de oameni din 1.200 de localităţi, din peste 30 de ţări din Europa şi din lume, au participat, în 2010, la Sărbătoarea Vecinilor.

 

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Un comentariu

  1. avatar

    Va salut pe dumneavoastra dar si pe vecinii mei! Le urez tuturor la multi ani! Ma bucur enorm sa aflu de existenta aceste sarbatori. Imi iubesc vecinii si intotdeauna sunt gata sa le dau o mana de ajutor. Din dorinta foarte mare de a imbunatati comunicarea dintre vecini, am creat si site-ul jurnaldegiulesti.blogspot.com.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.