TenarisSilcotub donează 10.000 măști pentru medici

0

TenarisSilcotub donează 10.000 de măști de protecție pentru echipa Spitalului Județean de Urgență Zalău 

       Măștile FFP2 sunt un prim lot din necesarul de materiale și echipamente pe care compania TenarisSilcotub îl va dona, în următoarele săptămâni, pentru a susține cadrele medicale în lupta împotriva Covid-19

       Angajații companiei donează, la rândul lor, pentru a susține producția de vizete a unei firme locale, care s-a reconvertit pentru a ajuta comunitatea

 ZALĂU, 2 aprilie 2020

Un lot de 10.000 de măști de protecție FFP2 a fost predat, astăzi, cadrelor medicale ale Spitalului Județean de Urgență Zalău (SJUZ). Măștile au fost achiziționate de către TenarisSilcotub, compania luând decizia de a face o donație extinsă de materiale sanitare ce urmează a fi livrate în perioada imediat următoare.

Conform Ramonei Marincaș, Director Îngrijiri în cadrul SJUZ, măștile vor fi utilizate în secțiile din “linia întâi” precum Boli Infecțioase, Terapie Intensivă, UPU-SMURD, dar și de către personalul din spital care efectuează anumite proceduri cu un grad mai ridicat de risc. „Măștile reprezintă o parte foarte importantă din echipamentul de protecție, de aceea donația este esențială și dă un sentiment de încredere întregii echipe. Eforturile TenarisSilcotub au un ecou puternic în rândul personalului medical care simte că echipa companiei îi este alături, de data aceasta într-un moment extrem de important”, menționează Ramona Marincaș.

Împreună cu Consiliul Județean Sălaj și SJUZ, TenarisSilcotub a definit o listă de materiale necesare, care include, pe lângă măștile deja donate, și 5 ventilatoare, 900 de halate chirurgicale, 2000 de viziere și 750 litri de gel dezinfectant. Toate aceste materiale vor ajunge tot la Spitalul Județean de Urgență Zalău.

A fost o provocare să găsim aceste materiale, însă trebuie să sprijinim comunitatea în momente dificile. Vreau să le mulțumesc colegilor mei care au reușit într-un timp scurt să aprovizioneze aceste materiale, care sunt astăzi foarte căutate.”, declară Mihaela Popescu, Președinte TenarisSilcotub. „Prin această acțiune, ne continuăm angajamentul pentru sănătatea și siguranța oamenilor. În interiorul fabricii am luat diferite măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu COVID-19,  pe care am considerat necesar să le extindem și la nivelul comunității.

Angajații TenarisSilcotub se mobilizează, la rândul lor, pentru a sprijini cadrele medicale printr-o  campanie, pentru a susține producția locala de viziere.

Toate gesturile de susținere venite din zona organizațiilor sau a societății civile, trebuie să fie dublate de o atitudine responsabilă din partea întregii populații, consideră reprezentanții companiei. Respectarea cu strictețe a măsurilor impuse de autorități de către fiecare persoană și grija față de cei din jur vor reuși să prevină răspândirea virusului.

Despre TenarisSilcotub

TenarisSilcotub – companie parte din grupul Tenaris – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de peste 1.900 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește în educație, sănătate, cultură și protecția mediului. fb.com/TenarisSilcotub

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.